Sport

2018.02.19. 15:38

Ügyes belügyesek versenye a Magas-hegyen

Sátoraljaújhely - A Belügyminisztérium XXIII. Országos Meghívásos Sí- és Snowboard Versenye.

Sátoraljaújhely - A Belügyminisztérium XXIII. Országos Meghívásos Sí- és Snowboard Versenye.

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön idén februárban ismét megszervezte a Belügyminisztérium országos sí és snowboard versenyét a Zemplén Kalandpark Homonnai Nándor sípályáján, melyre közel negyvenhat belügyminisztériumi szervezeti egység 91 versenyzője adta le nevezését.

Változatos idő

A versenyt még február legelején akarták megrendezni, de az akkori enyhe időjárás miatt el kellett halasztani.

A viadal fővédnökségét dr. Pintér Sándor belügyminiszter, védnökségét pedig dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, illetve Vincze P. Márton, a Magyar Rendvédelmi Sportszövetség ügyvezető elnöke vállalta el. A versenyre a Belügyminisztérium alá tartozó valamennyi szerv és szervezeti egység meghívást kapott, így többek között a TEK, a rendőrség, a katasztrófavédelem, az alkotmányvédelmi hivatal, a büntetés-végrehajtás, valamint a vízügyi igazgatóságok munkatársai is neveztek. Az idei bajnokság különlegessége volt – a pályatűzés és jelölés mellett – az időjárás változatossága is, mivel a csapadék szinte minden formájában részesülhettek a versenyzők.

23. a sorban

A 23. alkalommal megrendezett síverseny helyszíne ismét a Zemplén Kalandpark volt, ahol rendszeresen szerveznek sí- és egyéb sportrendezvényeket, ezért nagy tapasztalattal segítettek a ­lebonyolításban.

Az egyik pálya egyébként olyan műanyag borítást kapott nyolc évvel ezelőtt, amely alkalmassá tette, hogy télen, nyáron is síelhessenek az idelátogatók. A kalandpark sípályáit egyébként 13 hóágyú látja el – akár 3 nap alatt is – megfelelő hómennyiséggel, így az már több éve alkalmas versenyek rendezésére, a kedvezőtlen időjárás ellenére is.

Maga a verseny végig rendkívül korrekt körülmények között zajlott, a jó hangulat garantált volt, hiszen itt most nem elsősorban egymással versengtek a nevezők, hanem a kedvüket lelték kedvelt sportágukban, amelyben az átlagosnál nagyobb ­jártasságra tettek szert az évek ­folyamán.

- ÉM -


A verseny

Helyszín: Sátoraljaújhely, Magas-hegy, Homonnai Nándor pálya

Rajt: 415 méter

Cél: 330 méter

Szintkülönbség: 84 méter

Kapuk száma: 18

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!