Sport

2017.12.11. 15:01

Megmaradt a tavaszi esélye a Mezőkövesd Zsóry FC-nek

Mezőkövesd - A kiesés-bennmaradás szempontjából hatpontos meccset vívott szombaton a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája.

Mezőkövesd - A kiesés-bennmaradás szempontjából hatpontos meccset vívott szombaton a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája.

Az NB I-es bajnokság 19. fordulója vízválasztónak ígérkezett, hiszen a csapatok annak tudatában léptek pályára, hogy hazai siker esetén 6 pontra nő az alakulatok közötti különbség, míg vendégdiadalnál egyaránt 18 egységgel kezdhették volna a tavaszt a felek. Erre következett a pontosztozkodás, így minden marad a régiben, de a vendégek szempontjából az a legfontosabb, hogy megőrizték az esélyüket élvonalbeli tagságuk meghosszabbítására. A kezdés előtti számok egyébként „bármit” feltételeztek, ugyanis a hazaiak korábban öt veretlen találkozót játszottak, a vendégek pedig zsinórban négyszer nem kaptak ki. A sípszó után rögtön kiderült, hogy a havas, jeges és vizes, nagyon mély talajon – amely csak alulról súrolta a játékra alkalmasságot – folyamatos futballt, szép játékot nem lehet elvárni egyik társaságtól sem.

Hudák 3 méterről

A labda gyakran el is akadt a tócsákban, emellett a sok szabálytalanság is tördelte a játékot. A szabadrúgások után itt is, ott is azért alakult ki veszély, mert nem lehetett tudni, hogy hová pattan a játékszer. Csak a küzdelem érte el a kívánt szintet, a körülmények miatt igazságtalan lett volna a színvonaltalanságot számon kérni a csapatokon. Azt mindenki tudta, hogy egy gól végzetessé válhat, ezért a szakvezetők védőmunkára helyezték a hangsúlyt. Mint később kiderült, a 22. percben maradt ki az összecsapás legnagyobb helyzete. Tóth B. ívelt be szögletet balról, a labdára Hudák érkezett, de a védő senkitől sem zavartatva, 3 méterről a gyepre fejelte a labdát, amely átpattant a kapun. Nem sokkal később Rácz ívelését Dombó lábbal spárgázta ki, majd Cseri közeli fejesét bravúrral tisztázta a Balmaz kapusa. A szünet előtt Kovács Á. és Koszta lövése kecsegtetett góllal, a labda viszont mindkétszer centiméterekkel kerülte el a kaput.

Enyhe hazai fölény

A szünet után sem változott az összkép, Andó-Szabónak gyakran kellett sípolnia. Esett a hó és ebben az „ítéletidőben” a vendéglátó csapat játékosai vezettek több akciót, vállaltak nagyobb kockázatot a sikerért. Sigér D. próbálkozott a legtöbbször, a középpályás hol lövéssel, hol jó passzal hívta fel magára a figyelmet. Dombó állta a sarat, aztán Kuttor Attila elégelte meg a 0-0-t és húzott merészet. A középpályás Mlinárt a csatár Veselinovicra váltotta, így Novák társat kapott, elől már ketten vették fel a harcot a túlerővel szemben. A végén az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy a játékvezető 5 percet hosszabbított, ennek az utolsó másodperceiben akár meg is születhetett volna az otthoniak győztes találata, végül maradt a gólnélküliség, a csapatok így a legfontosabb kérdés eldöntését tavaszra tolták. A kövesdiek háza táján – ha valóra válnak a hírek – sok változás következik majd be, keretükben várhatóan nagy jövés-menés lesz. A jelenlegi társaság az utolsó fordulókban begyűjtött 6 ponttal megteremtette annak esélyét, hogy az alapozást követően bizalmat kapó majdani gárda meghosszabbítsa az együttes NB I-es tagságát.



Jegyzőkönyv

 

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry FC

0-0

Balmazújváros, 674 néző. V.: Andó-Szabó (Albert I., Becséri).

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi (6) – Habovda (5), Rus (5), Póti (5), Uzoma (5) – Kovács Á. (5), Sigér D. (6), Haris (6), Maisuradze (5) – Rácz (5), Arabuli (5). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (6) – Lázár P. (5), Hudák (5), Pillár (5), Vadnai (5) – Iszlai (5), Tóth B. (5) – Koszta (5), Mlinár (5), Cseri (5) – Novák (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Rácz helyett Zsiga (5) a 46., Tóth B. helyett Strestik (-) a 69., Mlinár helyett Veselinovic (-) a 73., Kovács Á. helyett Andric (-) a 77., Arabuli helyett Fekete (-) a 81., Cseri helyett Gohér (-) a 89. percben.

Sárga lap: Hudák a 49., Rus a 93., Gohér a 95. percben.

Horváth Ferenc: – A körülmények miatt nehéz ezt a meccset szakmailag értékelni. Aki kitalálta, hogy ilyen időben kell mérkőzést játszani, nem tudom, hogyan gondolta. Azt sem értem, hogy miért kell ennyi találkozót ősszel játszani, és miért csak annyit tavasszal... Jó lenne, ha az a személy mondana véleményt a látottakról, aki ezt fent eldöntötte. Igazságos a döntetlen, mert futballról nem lehetett beszélni, ha valamelyik csapat szerencsés, csak akkor nyerhetett volna. Sajnos, most kieső helyre estünk vissza, mert a Haladás háromszor nyert, de a hibákat majd később számolják.

Kuttor Attila: – A meccs előtt arra készültünk, hogy tudunk majd focizni, de sajnos a pálya erre nem volt alkalmas. Igazságos eredmény született. Az első félidőben mi voltunk jobbak, a másodikban a hazaiak kerültek fölénybe. Mélyről indult a csapat, de már eljutottunk oda, hogy nehezen vernek meg minket. Négy meccse veretlenek vagyunk, de a győzelemhez több kell. A téli szünetben ezen akarunk változtatni.


OTP Bank Liga, 19. forduló:

  • Swietelsky Haladás-Videoton FC 1-0
  • Budapest Honvéd-Paksi FC 1-0
  • Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
  • Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1
  • Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3-2
  • Vasas FC-Ferencváros 0-2
  • A tabella:

    1. Ferencvárosi TC 19 12 5 2 38-17 41 pont

    2. Videoton FC 19 11 5 3 41-22 38

    3. Debreceni VSC 19 9 4 6 34-23 31

    4. Budapest Honvéd 19 8 4 7 31-30 28

    5. Újpest FC 19 6 8 5 26-25 26

    6. Diósgyőri VTK 19 7 4 8 32-30 25

    7. Paksi FC 19 6 6 7 27-30 24

    8. Puskás Akadémia 19 6 5 8 26-31 23

    9. Vasas FC 19 6 3 10 24-37 21

    10. Swietelsky Haladás 19 6 2 11 19-33 20

    11. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 19 4 7 8 24-28 19

    12. Mezőkövesd Zsóry FC 19 3 7 9 20-36 16

    A 20. forduló programja:

    február 24.:

  • Ferencváros-Budapest Honvéd
  • Videoton FC-Vasas FC
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC
  • Debreceni VSC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
  • Paksi FC-Diósgyőri VTK
  • Újpest FC-Swietelsky Haladás

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!