Sport

2017.12.21. 09:35

A dallamos nevű Virginia államban kalandozik

USA - Gőz Balázs gyakran beszélget a Miskolcon „hátrahagyott” játékostársaival.­­­

USA - Gőz Balázs gyakran beszélget a Miskolcon „hátrahagyott” játékostársaival.­­­

Október 26-án repült a tengerentúlra Gőz Balázs, a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapatának tagja. A 25 éves játékos rutinos utazónak számít sport­ágában, hiszen korábban két szezonon át pallérozta magát az Egyesült Államokban, utána pedig megmérettette magát Franciaországban is. Egyesülete, a Roanoke Rail Yard Dawgs az USA keleti partvidékén fekvő Virginia szövetségi államban működik.

A küzdelemsorozatot a magyar hokiléptékkel mérve nehéz behatárolni, az „Amerika-szakos” Gőz Balázs ezt – még elutazása előtt – nemes egyszerűséggel így intézte el: „Hárommal leszek az NHL alatt”.

Külön gyakorolt

A Macik volt védője, kérésünkre, így foglalta össze a túlsó féltekén zajló életét:

– Az első hónapom meglehetősen kavarodott volt, mert kicsit hosszabb ideig tartott a vízumom megszerzése, mint azt gondoltam. Ennek következtében első itteni időszakomban nem tudtam játszani. Sőt, az első két hétben nem is gyakorolhattam a csapattal a jégen, csak külön, a társaim tréningje után, ellenkező esetben ugyanis megbüntették volna a klubot.

– Szóval izgalmasan kezdődött az amerikai kalandom. Egyébként nagyon hamar sikerült beilleszkednem, ebben már volt gyakorlatom, és mivel szerencsémre sikerült jól megtanulnom az angol nyelvet, a kommunikációmmal nincs semmiféle problémám. Két hete játszottam először, sajnos, éreztem is a kihagyást, de remélhetőleg minél hamarabb újra jó formába lendülök. A mindenkori szakvezetőimtől nap mint nap új dolgokat tanulok a hokival kapcsolatban, ez azért fontos számomra, mert rávilágítanak a gyenge pontjaimra és csiszolhatom a hibáimat.

Szurkol a Maciknak

– Egyelőre négy meccset játszottam a ligában és fellépésről fellépésre kezdek belelendülni – folytatta a miskolciak sokszoros válogatottja. – Csapatom az utolsó előtti a bajnokságban…, szóval nem ezt szoktam meg a háromszoros bajnok DVTK Jegesmedvéknél. Érthetően mások voltak az érzéseim akkor, amikor majdnem minden meccsen nyertünk, vagy most, amikor majdnem minden alkalommal kikapunk. Szereplésemre úgy tekintek, hogy a hatalmas hokikultúrával rendelkező ország nagyon jó állomás a karrieremben.

– Türelmes vagyok, bízom önmagamban, egészséges ambíció dolgozik bennem. Egyelőre kevés a szabadidőm, talán karácsonykor elutazom egy csapattársamhoz, de konkrét tervem még nincs. Gondolatban természetesen otthon vagyok: követem a Jegesmacik összecsapásait és beszélgetni is szoktam hazai csapattársaimmal. Számomra nagy öröm, hogy a srácok nélkülem is sikeresek. Ugyan szomorú voltam amiatt, hogy a Kontinentális Kupában a piros-fehéreknek nem sikerült továbbjutniuk, az eredmények és a mutatott játék alapján úgy gondoltam, hogy volt társaim nagyon megérdemelték volna a finálét.


Jégkorong: a tények

Gőz Balázs amerikai „mutatói”:

Csapata: Roanoke Rail Yard Dawgs.

Városa: Roanoke (Virginia államban).

A pontvadászat elnevezése: SPHL-­bajnokság (Dél-Profi Jégkorong Liga).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!