Sport

2017.09.01. 23:59

Cselgáncs-vb - Tóth a bronzért küzdhet

Budapest - A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

Budapest - A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A 2014-ben vb-ezüstérmes Tóth hatodik összecsapásán a szerb Nemanja Majdovval került szembe, akit eddigi egyetlen találkozójukon legyőzött májusban a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon. Kettejük második összecsapásán a KSI 23 éves versenyzője nagy taktikai csatát vívott a négy Grand Prix- és Grand Slam-éremnél tartó ellenfelével, az eredménytelen négy perc után jöhetett a ráadás. Ebből 1:20 perc telt el, amikor Majdov átforgatva eldobta a magyart, így vazaarival nyert.

A szerb finálé viszont nem jött össze, ugyanis a másik ágon nagy meglepetésre a világranglista-vezető és idén Európa-bajnok Aleksandar Kukolj kikapott.

A tavaly Kazanyban Eb-második Tóth a bronzéremért a dél-koreai Gvak Dong Hannal küzd meg a Papp László Sportarénában.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!