Sport

2017.07.07. 14:33

HFL - Döntő a tavalyi szereposztásban az Új Hidegkuti Nándor Stadionban

Budapest/Miskolc - Várhatóan közel telt ház előtt rendezik meg szombat este 18 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a magyar amerikaifutball-bajnokság (HFL) nagydöntőjét, amely a tavalyi szereposztásban zajlik: a címvédő Miskolc Steelers és a Budapest Cowbells csap össze egymással.

Budapest/Miskolc - Várhatóan közel telt ház előtt rendezik meg szombat este 18 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a magyar amerikaifutball-bajnokság (HFL) nagydöntőjét, amely a tavalyi szereposztásban zajlik: a címvédő Miskolc Steelers és a Budapest Cowbells csap össze egymással.

A pénteki sajtótájékoztatón Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnök elmondta, újabb mérföldkőhöz érkezett itthon a sportág, hiszen először rendezhetnek ilyen gyönyörű környezetben HFL-döntőt. Hozzátette, számos érdekességgel színesítik az összecsapást, így - akárcsak a tengerentúlon - kivetítőkön közvetítik a mérkőzést, s lesznek lassítások is. Emellett félidei show-val várják a szurkolókat, a kezdőrúgást pedig díszvendégként Meskó Zoltán, korábbi NFL-játékos végzi majd el. A stadionba érkezik Lee Hlavka is, aki korábban rengeteget tett a magyarországi amerikaifutballért, a napokban pedig beválasztották a sportág európai halhatatlanjainak csarnokába.

Egy évvel ezelőtt drámai körülmények között, kirúgást követően az utolsó másodpercben, visszahordott touchdownnal dőlt el a találkozó a Steelers javára, azonban ezúttal nem lehet ott a pályán az akkori hős, Troy Rice. Ő a Budapest Wolves elleni elődöntőben olyan szabálytalanságot követett el, amely automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást vont maga után.

Aggod Péter, a Miskolc Steelers megbízott vezetőedzője elmondta, rendkívül nehéz mérkőzésre számít, ráadásul Rice hiánya egészen biztosan rányomja a bélyegét a találkozóra. Hozzátette, a játékosoknak nagyon kell koncentrálniuk, hiszen nem szerepeltek még ilyen környezetben.

Rice-ot elsősorban egy másik tengerentúli játékos, A.J. Benson pótolhatja: "Természetesen Troy elvesztése hatalmas veszteség, de sok jó játékosunk van, akik képesek helyettesíteni őt, és tudom, nekem is előre kell lépnem" - mondta.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője hangsúlyozta, az elődöntőt követően azonnal elkészült a taktika (game plan) a fináléra, amelyet az elmúlt két hétben tökéletesen be tudtak gyakorolni, ezen kívül minden részletre kiterjedően kielemezték riválisukat.

Bánfi Mihály, a Cowbells rutinos védője szerint Rice hiánya elsősorban azt jelenti, hogy az ellenfélnél az a játékos nem léphet pályára, aki bármilyen "halott" labdából képes nagy játékot csinálni. Ugyanakkor hangsúlyozta, véleménye szerint a Steelers játékosállománya van olyan erős, hogy megfelelően tudják pótolni a kiváló elkapót.

A két csapat az alapszakaszban Miskolcon találkozott egymással, akkor a hazaiak 36-14-re győztek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!