Sport

2017.07.26. 16:59

Feczkó Csanád aranya a győri EYOF-on

Miskolc - Az MVSI judokája a legjobbnak bizonyult a fiúk 50 kg-os súly­csoportjában.

Miskolc - Az MVSI judokája a legjobbnak bizonyult a fiúk 50 kg-os súly­csoportjában.

A Miskolci VSI sportolója, Feczkó Csanád aranyérmet szerzett a Győrben zajló 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) második napján. A 18 év alatti sportolók tíz sportágat tömörítő megméretésében, a keddi napon, a cselgáncsozók közül a fiú 50 kilogrammosok is tatamira léptek.

A harmadik

A miskolci Feczkó Csanád a 15 fős mezőnyben, egyedüliként erőnyerő volt az első fordulóban, így számára az első felvonás az volt, hogy megnézhette az olasz Andrej Ferro és a bolgár Lyuboslav Grigorov meccsét, azt, hogy kit kap ellenfélül. Mivel utóbbi fiú nyerte, így ellene kellett az első mérkőzését játszania az elődöntőbe jutásért, és mivel három vazari értékű akciót hajtott végre, sikerrel vette az akadályt a miskolci judós.

A folytatásban a fehérorosz Uladzislau Dzvonik ellen lépett tatamira, aki ugyan csinált egy vazarit a magyar színek képviselőjén, de Feczkó két ugyanilyen értékű akciót hozott össze ellene, így győzelmével a döntőre készülhetett az MVSI sportolója. Az aranyéremért a holland Daan Moes-szal csapott össze Feczkó Csanád, akit két vazarival győzött le, így megnyerte az 50 kg-osok súlycsoportjának versenyét, ezzel a 152 fős magyar sportolói csapat harmadik elsőségét gyűjtötte be az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Az EYOF 2. napján még egy miskolci sportoló állt rajthoz, Pintér Erik, atlétikában, távol­ugrásban. Az MVSI sportolójának három kísérlete közül csak a második próbálkozása lett érvényes, de az ekkor mért 644 centije – a 18 fős mezőnyben – számára csak a 17. helyet eredményezte.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!