Sport

2017.05.30. 19:14

Jégkorong Visegrád Kupa - A magyar hoki érdekét szolgálja a torna az MJSZ sportigazgatója szerint

Budapest/Miskolc - A magyar jégkorong érdekét szolgálja a hazai és szlovák élcsapatok részvételével augusztusban rajtoló Visegrád Kupa Egri Gergely, a magyar szövetség (MJSZ) sportigazgatója szerint.

Budapest/Miskolc - A magyar jégkorong érdekét szolgálja a hazai és szlovák élcsapatok részvételével augusztusban rajtoló Visegrád Kupa Egri Gergely, a magyar szövetség (MJSZ) sportigazgatója szerint.

"Nem újkeletű ez a kezdeményezés, több mint két éve tárgyalunk a szlovák partnerekkel, akikkel nagyon jó a viszony. Kerestük azokat a lehetőségeket, ahol tudnánk közösen versenyezni" - nyilatkozta a sportigazgató az M4 Sport keddi Sportreggeli című műsorában. Kiemelte, biztos, hogy a szlovák együtteseknek is fontos lesz a kupa, hiszen a vereség presztízsveszteséggel járna számukra, míg "a magyar csapatok csak nyerhetnek ezzel a sorozattal".

A Visegrád Kupában magyar részről a MOL Liga-első DVTK Jegesmedvék, a Magyar Kupában győztes MAC Budapest, valamint a Fehérvár AV19 és az UTE vesz részt, míg szlovák oldalról a HK Nitra, az Érsekújvár, a Poprád és a Zsolna szerepel.

"A magyar hokinak az lesz a következő lépés, hogy megmutassa magát nemzetközi szinten is. Jó szakembereink, edzőink és játékosaink vannak, de egyelőre nem igazán tudtunk kitörni a határainkon kívülre. Ha meg tudnánk mutatni ezeket az értékeinket, kelendőbbek lennének magasabban rangsorolt ligákban is" - fejtette ki Egri Gergely.

Hozzáfűzte, az augusztus végi kezdési időpont - jelen állás szerint augusztus 18-án rendezik az első mérkőzést - még a felkészülési időszakba esik, igen nehéz ekkor jó formát mutatni. Elmondta, a lebonyolítási rendszer szerint magyar együttesek leghamarabb az elődöntőben találkozhatnak egymással.

Megjegyezte, van rá lehetőség, hogy később lengyel és cseh csapatokkal bővüljön a sorozat.

Egri kitért arra is, több országból is vannak jelöltek a válogatott élére. Mint mondta, június végére szeretnék megtalálni Rich Chernomaz szövetségi kapitány utódját.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!