Sport

2017.05.03. 11:48

A távozó Sivic Tomislav kívánsága Tállai Andrásnak

Mezőkövesd - Hétfőn közleményben jelentette be a Mezőkövesd Zsóry FC, hogy edzőt vált.

Mezőkövesd - Hétfőn közleményben jelentette be a Mezőkövesd Zsóry FC, hogy edzőt vált.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC együttese hétfőn délelőtt közleményben jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Sivic Tomislav vezető­edzővel.

15 tétmérkőzés

A klubhoz az idén januárban érkezett tréner négy hónapot töltött a dél-borsodiaknál, és bár szerződésbontásának dátumával kapcsolatban az április 30-át publikálta a klub, lapunk információ szerint az elválás részleteiről csak hétfőn állapodott meg az edző a kövesdiek vezetésével.

Sivic Tomislav irányításával összesen 15 tétmeccset játszott ebben az évben a kövesdi gárda, és ezek közül négyet megnyert, négyszer döntetlenre végzett, hétszer pedig kikapott. Ebben az eredménysorban benne van a „klubtörténelem-írás”, a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutás is – a két nyolcaddöntő (két döntetlen), a két negyeddöntő (két győzelem) és az elődöntő első meccsén elszenvedett vereség –, de a szerződésbontás a bajnokságban a várakozástól elmaradó szereplés miatt történt.

A Mezőkövesd Zsóry FC az őszi szezon végén hét pontra volt a kieső helytől, és az 5. helyen telelt, a múlt szombati, a bajnokcsapat otthonában, a Ferencvárostól elszenvedett 3-1-es vereségét követően pedig a 11. helyen álló csapattal szemben a pontelőnyük 1 egységre csökkent.

Nem jött össze

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy a négy hónapos munkáját, távozásának okait miben látja a szerződést bontott vezetőedző. Sivic Tomislavot magyar mobiltelefonján nem tudtuk elérni, és végül nagy nehézségek árán sikerült pár mondatot beszélnünk a kedden már otthonában, Szerbiában tartózkodott trénerrel.

– Nem szeretném részletezni az elválás okait, körülményeit, maradjunk annyiban, hogy nem jött össze az, amit szerettem volna, és természetes, hogy ilyenkor előállhat olyan helyzet, hogy külön utakra kell lépni – mondta Sivic Tomislav, a Mezőkövesd Zsóry FC leköszönt vezetőedzője, aki arra a kérdésünkre, hogy milyen tanulsága van a Kövesden eltöltött időszakának, így felelt: – Van tanulság, a rossz döntés. De még ennek ellenére sem kellett volna úgy történnie mindennek, ahogy volt, például ha a fociszerencséből csak egy kicsivel több jut nekünk. Sérülések miatt nehéz volt a csapat játékának formálása, alakítása, és bár ezen a téren haladtunk az úton, ezt nehezítették a kihagyott ziccerek, a be nem fújt 11-esek. De mondom: nem szeretnék bővebben belemenni a részletekbe, idő kell arra, hogy túl tegyem magam a történteken, mert nem tagadom, megviselt, hogy nem úgy alakultak az eredmények, ahogy azt szerettem volna. A csapat érdekében nem szeretnék most ettől többet mondani, csak még annyit, hogy Tállai úr személye miatt azt kívánom a mezőkövesdi labdarúgásnak, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást.

ÉM-BCS


Mezőkövesd - Keddtől Radványi Miklós irányítja a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!