Sport

2017.03.24. 10:56

Miskolc Steelers: A duplázásért ,,mennek”

Miskolc - Vasárnap hazai meccsel nyitja az évadot a Miskolc Steelers.

Miskolc - Vasárnap hazai meccsel nyitja az évadot a Miskolc Steelers.

A hét végén elkezdődnek a hazai élvonalbeli amerikaifutball-bajnokság, a HFL 2017-es küzdelmei. A sorozatnak címvédőként indul neki a Miskolc Steelers alakulata, amely tavaly emlékezetes végjáték után szerezte meg az aranyérmet – a fővárosi döntőben 19–16-ra verték a Budapest Cowbellst – és ezzel az első vidéki győztesek lettek.

A Hidegkutiban

Az acélosok az évadnyitó sajtótájékoztatójukat csütörtökön tartották, amelynek elején Nádi Gyula alelnök elmondta: szerdán Budapesten rendezték meg a szezon hivatalos felvezető sajtóeseményét, amelyen elhangzott, hogy az idei finálé helyszíne minden bizonnyal a nemrégiben átadott Hidegkuti Nándor Stadion lesz. „Egy nagyon szép létesítmény, ahová szeretnénk eljutni – fogalmazott a Steelers alelnöke, megjegyezve: – Köszönöm ezúton is a segítséget minden támogatónknak, különösen Tóth Lászlónak, Barkóczi Istvánnak és Kovács Csabának”.

Ezt követően a Steelers amerikai vezetőedzője, Meechie Eaton osztotta meg gondolatait – kérdések után.

– Hosszú ideje tartózkodom Európában, de először indulok neki úgy egy bajnokságnak, hogy én vagyok a főedző – árulta el. – Természetesen a pályán is ott leszek, bizonyos helyzetekben így jobb, hogy benn, a játéktéren meg lehet beszélni a teendőket. Miután az amerikai futball csapatsport, így számítok majd mindenkinek a segítségére, mert együtt tudunk jók, erősek lenni. Megpróbálok úgy dolgozni a csapattal, úgy felkészíteni a játékosokat, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból, és olyan tudást átadni, amit az élet egyéb területén is hasznosíthatnak.

Tanulni, tanítani kell

Azt is kérdeztük a tengerentúli játékos-edzőtől, hogy az egy évvel ezelőtti metóduson kell, kellett-e változtatni?

– Csináljuk a dolgainkat, ahogyan gondoljuk, és készülünk az ellenfelekre. Ha ez utóbbi indokolja, hogy másképpen tegyük, akkor másképpen fogjuk, amiben változtatni szükséges, azt majd megtesszük – szögezte le Meechie Eaton, akinek a címvédést is szóba hoztuk: – Tavaly is nehéz volt minden meccs, sok akadály volt előttünk a sikerig. Ellenfeleink is az aranyérem megszerzésének igényével indulnak neki a bajnokságnak, amire nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is fel kell készülnünk.

Beszélgettünk a szakvezetővel arról is, hogy miután egy országos sportcsatorna, a Digi TV élőben ad meccseket (mindjárt vasárnap 13.45-től a Cowbells elleni meccset Felsőzsolcáról), ezzel újabb szintre lépett itthon a sportág.

– Számomra ez nem új, hiszen játszottam 40.000 néző előtt, de itt, Magyarországon, Miskolcon tanulni, tanítani kell azt, hogy az ember miként kezelje ezt a fajta nyomást, a sokkal nagyobb érdeklődést – nyilatkozta Meechie Eaton.

A Steelers 2017-es keretével kapcsolatban Aggod Péter offensive koordinátor részéről elhangzott, hogy nagyjából 30–35 százalék lesz a légiósok aránya, tehát a csapat kétharmadát helyi futballisták alkotják. A miskolciaknál a három Egyesült Államokbeli játékos egyike Meechie Eaton lesz, a másik kettő a szintén tavaly már a borsodiakkal küzdő Troy Rice, illetve Anthony Jerome Benson. A klubhoz érkezik több ukrán (közelebbről ungvári) szerzemény is, akik korábban az ezúttal csak a divízió II-t vállaló nyíregyháziak alkalmazásában álltak. Rajtuk kívül Steelers-szerelést húz továbbra is a válogatott kerettag Menczel Dániel, míg Stadler Dániel Finnországból tért haza.

ÉM-MI


Ratio Média HFL 2017 – A Miskolc Steelers programja

  • 2017. március 26. (Felsőzsolca, 14.00): Miskolc Steelers – Budapest Cowbells
  • 2017. április 23.: Dunaújvárosi AK Gorillaz – Miskolc Steelers
  • 2017. május 7.: Budapest Wolves – Miskolc Steelers
  • 2017. május 20. (Felsőzsolca, 14.00): Miskolc Steelers – Győr Sharks
  • 2017. június 3.: Eger Heroes – Miskolc Steelers
  • 2017. június 24.: Elődöntő „A”
  • 2017. június 25.: Elődöntő „B”
  • 2017. július 8.: Döntő
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!