Sport

2017.03.29. 17:16

Hell 23. Miskolc Rally - Nagy meccsekre számít a címvédő

Miskolc - Nagy a konkurencia, de a címvédő triplázásra készül az R5-ös Skoda Fabiaval.

Miskolc - Nagy a konkurencia, de a címvédő triplázásra készül az R5-ös Skoda Fabiaval.

A visszaszámlálás megkezdődött, ismét éles üzemmódba kapcsol az SRTH, hiszen március utolsó és április első napjaiban Miskolcon megkezdődik az idei ralibajnokság. Gyorsan idézzük fel a tavaly történteket: Herczig Norbert és Bacigál Igor ötből öt győzelemmel lett ismét abszolút magyar bajnok, így a fehérvári futamtól kezdve vagy kedvtelésből indultak, de olyan is előfordult, hogy csupán a pálya széléről figyelték az eseményeket. Most azonban ahogy mondani szokás: új tét, új nyeremény, kezdődik az új bajnokság. Az R5-ös Fabia megmaradt, mint ahogyan a csapat és a páros is. Herczigék a jól bevált, sikeres összeállításon nem változtatnak, sőt a terveik is ugyanazok. 2017-ben is az abszolút elsőségért szállnak harcba.

- Sok idő kimaradt az utolsó olyan versenyünk óta, aminek nagy volt a téjte, ezért izgatottan várjuk, hogy végre induljon az idei bajnokság – árulta el érzéseit Herczig Norbert. – Az előzetes hírekből értesültünk arról, hogy milyen képes mezőny áll össze, ez az irány borzasztóan tetszik nekünk. Annak pedig különösen örülünk, hogy több fiatal is beáll a táncba. Ennek ismeretében még komolyabban vesszük a nyitány előtti időszakot, maximálisan fel kell készülnünk a Hell 23. Miskolc Rallye-ra. Idén egyébként is kevesebb lesz a hibázási lehetőség, hiszen nyolc helyett hét futamból áll majd a szezon. Ezt is egy pozitív változásnak tekintjük, mert szerintünk a magyar bajnokság nem bír el ennyi versenyt, abban viszont bízunk, hogy az elfogadott versenynaptár már nem fog változni.

Most is motiváltak

Herczig Norbert és Bacigál Igor elszántsága, győzni akarása sem fog változni – erre mérget vehetünk. Az elmúlt két esztendő sikerszériája után csak és kizárólag azzal a céllal vághatnak neki az évnek, hogy zsinórban harmadszor is ők legyenek a legjobbak. A megerősödött mezőny ismeretében azonban elképzelhető, hogy ez minden eddiginél nehezebb lesz.

- Egyik bajnoki címünket sem kapuk ingyen, keményen meg kellett dolgozni érte tavaly és azt megelőzően is – szögezte le a pilóta. - Ennek a szezonnak is ugyanolyan lelkesedéssel, győzni akarással vágunk neki. Biztos, hogy kiélezett, rendkívül komoly csatákat fogunk vívni, de a szeretett sportágunkat ez viszi előre. A Hell 23. Miskolc Rallye előtt egy hosszabb tesztünk lesz, hiszen az autóba télen belekerült frissítéseket szeretnénk kipróbálni. A motorszoftver, a hátsó differenciálmű, valamint a lengéscsillapítók is változtak, ezért biztos, hogy a tavalyi beállításokhoz képest lesz némi változás. Miskolcon egyébként szenzációs verseny lesz: Kánó már rég volt a programban, a fölmart, már-már murvás aszfaltra nagyon figyelnünk kell, Bükkszent és Mályinka pedig egyszerűen szenzációs. Nagy kihívás előtt állunk, egy jó rajt sokat lendítene rajtunk. Az elején nincs mit taktikázni, menni kell, és meglátjuk, mire lesz elég.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!