Sport

2017.03.29. 17:09

Hell 23. Miskolc Rally - Hiányzott a magyar nézők szeretete

Miskolc - Tavaly a rali világbajnokságon, idén viszont a hazai bajnokságban szerepel Turán Frigyes és Zsíros Gábor, már Miskolcon is indulnak.

Miskolc - Tavaly a rali világbajnokságon, idén viszont a hazai bajnokságban szerepel Turán Frigyes és Zsíros Gábor, már Miskolcon is indulnak.

Tavaly a világbajnokság hat futamán álltak rajthoz, és mindannyiszor pontszerző helyen végeztek. Idén azonban ismét a magyar bajnokságban szerepel a Turán Frigyes, Zsíros Gábor egység. Nagyon várják már a szezonnyitó, Hell 23. Miskolc Rallye-t, ahol azzal a Ford Fiesta R5-tel versenyeznek majd, amely – csakúgy, mint a profi csapat – soha nem hagyta cserben őket az elmúlt esztendőben.

Ismerik, belakták

- Van bennünk bőven kilométer, ettől egyáltalán nem kell félnünk. A világbajnokságon használt pályák és a magyar gyorsasági szakaszok viszont köszönő viszonyban sincsenek egymással, itthon teljesen más beállításokat kell használunk. Az autót jól kiismertük az utóbbi időben, belaktuk, mindent tudunk róla. Egy nagyon megbízható technika, amivel élmény minden egyes versenykilométer. Egyáltalán nem bánjuk, hogy itthon indulunk, mert nagyon hiányzott a magyar közönség, a nézők szeretete. A vb futamokra is sokan elkísértek minket, de azért itthon mégis más érzés versenyezni – mondta Turán Frigyes.

A pilóta izgalmas, kiegyensúlyozott bajnoki szezonra számít, ahol nagyon sok fiatal, tehetséges pilóta is aktív részese lesz a „meccseknek”. A népszerű Frici bízik benne, hogy az idei évad hét futama emelni fogja a magyar rali színvonalát és visszahozza a pályák mellét azt a sok nézőt, akik az elmúlt években sokaknak hiányoztak.

Kemény szezon lesz

- Jók a magyar pilóták, ami előrevetíti, hogy a hétfutamos bajnoki szezonban senki nem fog lazsálni. Meghatározó lesz – különösen az elején -, hogy ki mennyire ismeri azt a technikát, amiben ül. Ebből a szempontból lehet, hogy a többiekhez képest lesz némi előnyünk, de az élmezőny tagjai gyorsan alkalmazkodni fognak az új körülményekhez. Bizonyára mindenki igyekszik majd sokat tesztelni, utána pedig pokolian nagy csata várható. Már Miskolcon is, és utána valamennyi helyszínen – fogalmazott Turán Frici. - Én egyébként nagyon szeretem a miskolci pályákat, bár korábban értek kellemetlen meglepetések Borsodban. 2014-ben Kánón rossz irányban repültünk el egy dobbantóról, lecsúsztunk az útról, pedig előkelő helyen álltunk a futamon. Ilyen azonban bárkivel megtörténhet idén is, a rallye-ban az a szép, hogy szinte minden kiszámíthatatlan. Felkészülten és izgatottan várjuk a hazai visszatérést, nagyon bízom benne, hogy színvonalas és izgalmas futammal nyitjuk majd a bajnoki szezont.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!