Sport

2017.02.08. 19:43

A DVTK az FTC-t választotta

Miskolc - A Mol Liga alapszakasza vasárnap, a 40. forduló mérkőzéseivel zárult.

Miskolc - A Mol Liga alapszakasza vasárnap, a 40. forduló mérkőzéseivel zárult.

A tabellán a DVTK Jegesmedvék csapata végzett az élen. Ez azonban mit sem jelent, hiszen a válogatott egy hetes túrája után február 14-től megkezdődik a középszakaszt, amelynek párosítását kedden délelőtt döntötték el az érdekeltek a Magyar Sportok Házában rendezett sajtótájékoztató keretében.

Érdekességek

Amelyre az alapszakasz első nyolc helyezett csapatainak képviselői voltak hivatalosak. Érdekesség: ide a magyar indulók mellett csak a Corona Brasov tudott bekerülni, a román csapat az 5. helyen kvalifikálta magát a negyeddöntőre. Szőke Álmos, a Mol Liga elnöke szólt arról: a 2016-17-es idényben három ország tizenegy csapata vetélkedett a helyezésekért. A címvédő DVTK Jegesmedvék gárdája a várakozásoknak megfelelően végzett az élen, mögötte azonban több érdekességet is rejt a tabella. Hiszen a MAC újoncként lett második, az Újpest pedig sokadszor felállva a „padlóról” végzett a képzeletbeli dobogó harmadik fokán. Kemény, kiélezett mérkőzések jellemezték az alapszakaszt, ezek alapján biztosak lehetünk benne: közönségszórakoztató mérkőzéseket hoz majd a negyeddöntők sora is. Egyben bejelentette: a középszakaszban az alapszakasz legeredményesebb játékosa aranysisakot visel majd, míg a csapatok legponterősebb tagjai Top Scorer feliratú mezben lépnek majd jégre. A DVTK Jegesmedvék csapatában mindkét címet Magosi Bálint érdemelte ki, hiszen a kanadai táblázaton 54 ponttal lett csapata legjobbja, míg a házi góllövőlistát 22 találattal vezeti.

Színvonalas

A névadó szponzor, a Mol-csoport képviseletében Szollár Domonkos kommuni­kációs vezető azt emelte ki: évről évre színvonalasabb a Mol Liga, nem véletlenül a továbblépésen tevékenykednek hónapok óta. Elsősorban közelebb akarják vinni az emberekhez a hokit. Megtudhattuk azt is: megújul a szövetség honlapja, s új telefonos applikációt is kifejlesztettek, amelynek segítségével a szurkolók könnyen és napra készen elérhetik a mérkőzések eredményeit, a tabella alakulását, mi több, rövidesen minden mérkőzést szeretnének online közvetítésben eljuttatni a szurkolókhoz.

Ezt követően a csapatok képviselői „kivonultak” a teremből, hogy eldöntsék: melyik együttes kit választ az alapszakasz végeredménye alapján ellenfélül. Amíg a „társ­ke­resés” zajlott, Egri Gergely, a szövetség sportigazgatója elmondta, hol tartanak a világbajnoki felkészülésben. A felkészülés következő szakasza áprilisban lesz, amikor hazai jégen sorrendben Svédország, Finnország, majd Szlovénia csapataival mérkőzik meg a nemzeti együttes. Ezt követően indul a gárda Kijevbe, a világbajnokságra, ahol sorrendben Ukrajna, Ausztria, Korea, Lengyelország és Kazahsztán lesznek a mieink ellenfelei. Somogyi Péter, a MJSZ versenybizottságának vezetője elmondta: a negyeddöntőben négy győzelemig játszanak a csapatok, döntetlen esetén 10 perces hosszabbítással, négy a négy ellen. A döntőben annyiban változik ez a szabály: 20 perces lesz a hosszabbítás, s öt-öt ellen mérkőznek a felek.

Miután megszületett a döntés, visszatértek a csapatok képviselői, s elsőként a tabellát vezető Miskolci Jegesmedvék képviselője, Nagy Ádám csapatvezető jelentette be: a Ferencvárosi TC csapatát választották. Mit mondotta: mind a szakvezetés, mind a játékosok a zöld-fehérek mellett tették le a voksukat.


A további menetrendet is meghatározhatják

A MAC a Fehérvári Titánokat, az Újpest a Dunaújvárosi Acélbikákat szemelte ki, így a Debrecennek maradt az egyetlen külhoni csapat, a Corona Brasov. A negyeddöntőket követően, négy győztes mérkőzés után alakul ki az elődöntő mezőnye. Itt is „társválasztás” lesz, az alapszakaszban magasabban rangsorolt csapat választ majd először párt magának. Ami azt jelenti: ha a DVTK Jegesmedvék sikerrel veszi az FTC elleni középszakasz mérkőzéseket, úgy ők határozhatják meg a további menetrendet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!