Sport

2017.01.14. 14:13

Vegyész RC: Erényeket mutatnának a komoly ellenfelek ellen

Kazincbarcika - Szombaton és vasárnap Innsbruckban játszik két MEVZA-találkozót a Vegyész RC gárdája.

Kazincbarcika - Szombaton és vasárnap Innsbruckban játszik két MEVZA-találkozót a Vegyész RC gárdája.

A tavalyi bajnoki ezüstérmes borsodi együttes elvileg már egy hete pályára lépett volna a Közép-Európa Kupában, ám a kamniki „kört” későbbre, február végére halasztották, így a csapat számára most érkezett el az idei első feladat. Toma Sándor vezetőedző tizenkét játékossal (Bokor Elek és Kovács Zoltán munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud részt venni a túrán) indult el péntek délután Ausztria felé, az estét még egy, a határhoz közeli szálláshelyen töltötték a röpisek, és szombat reggel folytatták az utat Innsbruckba.

Innsbruckban korábban már játszottunk két kupameccset.

Toma Sándor

Előttük járnak

Az új évben január 2-án kezdte az edzéseket az észak-borsodi együttes, az első héten a kondicionális munka volt túlsúlyban, a „normál menetrend” január 9-től állt be a VRCK-nál. A barcikaiak két szerb légiósa, Nebojsa Januzovic és Djordje Borovicanin adminisztrációs okok miatt egy hét csúszással, csupán csütörtökön érkezett meg, de otthon csinálták az erősítő­feladatokat.

– Decemberre, a végére kicsit elfáradt a társaság, ezért szükséges volt a szünet, mindenki fel tudott töltődni, ebből a szempontból jobb is, hogy nem kellett elutaznunk Kamnikba – jegyezte meg Toma Sándor.

A Vegyész szombaton 20 órától a Posojilnica Aich/Dobbal, míg vasárnap 17 órától a Hypo Tirol Innsbruckkal találkozik utóbbi alakulat csarnokában.

– Összességében erről a sorozatról azt tudni kell, hogy itt nincsenek gyenge ellenfelek, melyeknek a többsége előttünk jár, mind költségvetésben, mind a játékosállomány erejét tekintve. Annak örülünk, hogy ismét itt lehetünk, és a cél az, amit már az elején is megfogalmaztunk, hogy hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet, s nyerjünk szetteket – mondta a VRCK szakvezetője.

Nem ismeretlen hely

A hétvégéről, a mostani ellenfelekről így nyilatkozott a tréner.

– Az Aic/Dobról nincs túl sok információnk, de azt tudjuk, hogy vannak légiósaik, és Ausztriában a jobb csapatok közé számítanak, a vendéglátó Hypoval együtt – hangsúlyozta Toma Sándor. – Innsbruck nem ismeretlen hely a számunkra, annak idején kétszer is játszottunk itt kupameccset, illetve korábbi röplabdázónk, Szabó Dávid, aki jelenleg Törökországban légiós, töltött el itt egy bizonyos időt. Róluk szereztünk videofelvételt, megnéztük, és még elemezni is fogjuk, bízom abban, hogy meg tudjuk mutatni az erényeinket.


A MEVZA állása

1. ACH Volley Ljubljana 5 4 1 14:4 13

2. Bystrina SPU Nitra 5 3 2 9:6 9

3. Mladost Zagreb 4 3 1 9:8 7

4. Hypo Tirol Innsbruck 4 2 2 7:6 6

5. Posojilnica Aich/Dob 4 2 2 8:8 6

6. Calcit Volleyball Kamnik 2 1 1 5:4 4

7. Spartak Myjava 4 1 3 5:10 3

8. Vegyész RC-Kazincbarcika 2 – 2 1:6 0

9. Mladost Ribola Kastela 2 – 2 0:6 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!