Sport

2017.01.16. 19:45

Már türelmetlenül várják, hogy Ciprusra repüljenek

Mezőkövesd - A mezőkövesdiek kedden kelnek útra a télen is napsütötte szigetországba.

Mezőkövesd - A mezőkövesdiek kedden kelnek útra a télen is napsütötte szigetországba.

Szombaton délelőttre egymás közötti, kétkapus játékot tervezett Sivic Tomislav, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, a meccsből azonban nem lett semmi, csupán egy tréning erejéig sikerült letakarítani a sporttelep műfüves pályáját.

Ayia Napa

A sárga-kékek érthetően menekülnek a hazai télből, itthon ugyanis vagy a nagy hideg, vagy a nagy hó miatt szinte lehetetlen megfelelő minőségű szakmai munkát végezni. Ennek jegyében változtatták meg alapozási tervüket és február 17–28. között tizenkét napot töltenek Cipruson. A szigetország keleti csücskében lévő Ayia Napa üdülővárosban ütik majd fel főhadiszállásukat, amely mintegy negyven kilométerre fekszik a larnacai repülőtértől. Arrafelé ilyenkor nem nehéz minőségi szálláshelyet kapni, ráadásul abban az edzőközpontban gyűjtik majd az erőt, ahol többek között az Újpest FC és a francia Olympique Lyon csapata is dolgozni fog. A matyóvárosiak gépe kedden 16.50-kor száll majd fel Ferihegyről és ezt az időpontot érthetően türelmetlenül várják már, hiszen Magyarországon újra „repkedni” fognak a mínuszok. A szakmai munka irányítójának terve szerint három felkészülési összecsapást vívnak majd, az ellenfeleik egy-két napon belül ismertté válnak.

Fotó: Ádám János

Mozgásban a keret

A múlt hétfői edzés után vált ismertté, hogy a mezőkövesdiek huszonnyolcas keretét szűkítik, a klubvezetés döntése alapján húsz mezőnyjátékos és három kapus maradhat a tavaszi idényre. Ennek jegyében öten biztosan távoznak az együttestől. Sivic Tomislav nem számít Heffler Norbertre, Jan Vosahlikra, Mihai Nicorecre és Polényi Gáborra. Az még nem ismeretes, hogy az első három hol folytatja pályafutását (annyi azonban már kiderült, hogy Heffler iránt a Balmazújváros érdeklődik), míg Polényi várhatóan a Zalaegerszegi TE FC NB II-es alakulatához kerül. Ők négyen így nem utaznak Ciprusra, ahová nem megy Hegedűs D. sem. A középpályást makacs combhúzódása miatt megoperálták és egyelőre még kérdéses, hogy mikor csatlakozik társaihoz. Hétfőn új szerzeményt is várnak a matyóvárosba, egy csatárt, aki először Cipruson bizonyíthatja be, hogy helyet követel magának az élvonalbeli gárdában.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!