Sport

2016.11.12. 20:17

U23-as cselgáncs Eb: Bartha Ákos 5. helye

Miskolc - A Miskolci VSC judokája két mérkőzését megnyerte, aztán kettőt elveszített.

Miskolc - A Miskolci VSC judokája két mérkőzését megnyerte, aztán kettőt elveszített.

Pénteken megkezdődött Tel-Avivban az idei U23-as cselgáncs Európa-bajnokság, amelyre összesen tizenöt magyar versenyzőt nevezett a honi szövetség. Borsod-Abaúj-Zemplénből két judoka utazott Izraelbe, Bartha Ákos (Miskolci VSC), valamint Gercsák Szabina (Hell Miskolci JC).

Az első napon, pénteken előbbi lépett tatamira a férfiak 60 kilo­grammos súlycsoportjában. A miskolci sportoló a nyitótalálkozóját a bolgár Valentin Alipiev ellen vívta, akin sikeresen túljutott. Ezt követően a moldovai Nicolae Foca következett riválisként, a csata végül Bartha győzelmével ért véget. Az elődöntőben a súlycsoport másik magyar dzsúdósával, Szabó Csabával meccselt a miskolci cselgáncsos, akitől vereséget szenvedett, ezért a továbbiakban a bronzéremért küzdhetett. A 3. helyért zajló ütközetet elveszítette Bartha Ákos a holland Hornike Tsjakadoeával szemben, így az 5. helyen végzett az Eb-n.

Gercsák Szabina – aki címvédőként indult neki a megméretésnek, hiszen egy éve Pozsonyban ő győzött – ma mutatja meg tudását a hölgyek 70 kilós súlycsoportjában, első ellenfele a montenegrói Jovana Pekovic lesz.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!