Sport

2016.11.19. 14:02

Torna-vk - Tizenöt magyar döntős szereplés Cottbusban

Budapest/Cottbus - Tizenöt finálés gyakorlatot mutatnak be a magyar tornászok a hétvégén a cottbusi világkupa-versenyen.

Budapest/Cottbus - Tizenöt finálés gyakorlatot mutatnak be a magyar tornászok a hétvégén a cottbusi világkupa-versenyen.

A magyar szövetség közleménye szerint a pénteki selejtezőben nyolc gyakorlat ért döntőt, míg csütörtökön hét ilyen volt.

Pénteken Kardos Botond korláton és ugrásban, Babos Ádám korláton, Vecsernyés Dávid nyújtón lett finalista. A nőknél két olimpikon, Böczögő Dorina és Kovács Zsófia újabb négy finálét hozott össze.

Kovács gerendán a legmagasabb pontszámot kapta a kvalifikációban, míg talajon harmadikként került be a legjobbak közé. Böczögő gerendán a második, míg talajon ötödikként lett finalista.

Még csütörtökön az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a második helyen jutott a lólengés döntőjébe. Rajta kívül lólengésben Kállai Zoltán, Kardos pedig talajon járt sikerrel. Kovács felemáskorlát-gyakorlata hibátlan lett, így az első helyről várhatja a döntőt, ráadásul ugrásban is továbbjutott. Böczögő ugrásban és felemáskorláton került a fináléba.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!