Sport

2016.10.22. 22:23

Labdarúgó NB I - Nyolcgólos döntetlen az Újpest és a Diósgyőr meccsén

Budapest - A Diósgyőr 4-4-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként az Illovszky Rudolf Stadionban szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Budapest - A Diósgyőr 4-4-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként az Illovszky Rudolf Stadionban szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A fővárosi lila-fehérek egymás után negyedszer végeztek döntetlenre, s augusztus 17-e óta tart nyeretlenségi sorozatunk a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)

Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, v: Pintér

gólszerzők: Lázok (21.), Cseke (37., 87.), Bardhi (84.), illetve Vela (3.), Bognár (52., 11-esből), Lipták (74.), Jagodinskis (92.)

sárga lap: Lázok (56.), Mohl (68.), illetve Nono (34.), Vela (57.), Lázár (81.)

Újpest:

Banai - Balázs, Kecskés, Heris, Mohl - Windecker, Balogh - Bardhi (Andric, 86.), Cseke, Diarra (Nagy I., 68.) - Lázok (Angelov, 68.)

DVTK:

Rados - Lázár, Lipták, Mahalek (Jagodinskis, 12.), Nemes - Dausvili, Elek - Vela, Bognár, Nono (Nikházi, 73.) - Novothny (Bacsa, 80.)

Élvezetes, fordulatokban bővelkedő, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők Angyalföldön, ahol a vendégcsapat nagyon korán meglepte az Újpestet. A lila-fehérek azonban nem estek kétségbe a 3. percben bekapott gól után, s még a félidő derekán egyenlítettek, sőt bő negyedóra múlva fordítottak is, így előnnyel vonulhattak a szünetre.

Fordulás után egy felesleges szabálytalanságot követően korán büntetőhöz jutott a Diósgyőr, amely olyannyira felbátorodott, hogy a tizenegyesből szerzett egyenlítő gól után sem az eredmény megtartására törekedett, hanem tovább támadott. Ennek az utolsó negyedóra kezdetén meglett az eredménye, akkor egy kiváló találat után ismét a vendégeknél volt az előny.

Az Újpest azonban nem akart megbékélni a vereség gondolatával, nagy erőket mozgósított, s a lefújáshoz egyre közelebb kerülve, két perc alatt megfordította az állást. A DVTK-nak nagyon kevés ideje maradt, ezt a néhány percet azonban végül eredményesen töltötte: a hosszabbítás perceiben ugyanis a meccs elején csereként beállt Jagodinskis megszerezte a meccs nyolcadik, s a vendégek negyedik gólját, amelynek nyomán pontosztozkodással zárult a minden szempontból szórakoztató összecsapás.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!