Sport

2016.10.28. 14:57

IV. Miskolc Autó Ózd Rally - Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X R4): Sorsod, Borsod!

Miskolc, Ózd - Spitmüller Csaba és Béres László szempontjából bármi megtörténhet még ebben a bajnokságban, sőt annak az ellenkezője is. Jelenleg – hét futamot követően – az abszolút értékelés ötödik helyét foglalják el, de akár mindkét irányban helyezéseket mozdulhatnak el, az ózdi szereplésük függvényében.

Miskolc, Ózd - Spitmüller Csaba és Béres László szempontjából bármi megtörténhet még ebben a bajnokságban, sőt annak az ellenkezője is. Jelenleg – hét futamot követően – az abszolút értékelés ötödik helyét foglalják el, de akár mindkét irányban helyezéseket mozdulhatnak el, az ózdi szereplésük függvényében.

Spici ebben az esztendőben pályafutása harmincadik szezonját tapossa, a kerek jubileum mellé pedig dukálna egy emlékezetes zárás. Ami egyszersmind azt is jelenthetné, hogy a 2016-os magyar bajnokságot előkelő pozícióban zárhatnák. Ehhez kell Ózdon megbízhatóan, gyorsan és pontosan autózniuk.

- Ózddal kapcsolatban mindig szép emlékeim vannak – vágott a közepébe a tapasztalt miskolci ralis. – Nekem egyébként is kiemelten fontosak azok a hétvégék, amikor megyén belül bizonyíthatunk, valahogy ezek a versenyek egészen mások, mintha az ország egyéb területén csatáznánk. Szoktam mondani, hogy Sorsod, Borsod…, és ez Ózdra is vonatkozik. Szűkebb lakóhelyünk minden nehézsége és szépsége meglátszik egy ilyen versenyen, de nagyon szeretek ezen a vidéken autózni. Sáta pedig a szívem csücske, egyszerűen imádom azokat a kanyarokat, a lobogós, tempós, gyors részeket.

Spitzmüller Csaba szerint nehéz megjósolni, hogy mi vár rájuk október utolsó napjaiban. A pénteki ózdi prológ teljesítése természetesen nem okozhat majd nehézségeket, a szombat délutáni és a vasárnapi pályák viszont már tartogathatnak meglepetéseket. A mindig precíz, felkészült Spici már napokkal a futam előtt az időjárás előrejelzéseket figyelte, mert ezen sokat lehet nyerni, de el is lehet hasalni rajta.

- Nehéz megjósolni, hogy mi vár ránk. Elképzelhető, hogy a pécsihez hasonló körülmények lesznek, de az is lehet, hogy ettől jóval szélsőségesebb időjárással kell szembenéznünk – folytatta Spitzmüller Csaba. – Egy biztos: alaposan fel kell készülni, mert csak ebben az esetben érhetünk el jó eredményt. Márpedig nekünk egyértelműen ez a célunk Ózdon, oly sok szerencsétlenség, műszaki hiba és egyéb viszontagság után jó lenne végre egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Remélem, hogy az autóval nem lesz gond, mert nagyon szeretnénk bizonyítani, és lehetőség esetén előrelépni a pontversenyben. Bár a jelenlegi helyezésünk is várakozáson felüli, hiszen ebben a mezőnyben, ennyi R5-ös között, ott lenni az elején mindenképpen jónak mondható. Bízom benne, hogy a táblázat novemberben is hasonló képet fog mutatni, esetleg valamivel még előrébb is végezhetünk.

ÉM-ME


Ózd - Az ORB szezonzáróján az abszolút dobogós helyezések találnak majd gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!