Sport

2016.10.22. 13:29

Asztalitenisz Eb - Elődöntős, így már érmes a Madarász, Pergel kettős

Budapest - Madarász Dóra és Pergel Szandra ötödik helyen kiemelt duója óriási csata után bejutott a női párosverseny elődöntőjébe a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, így már biztosan érmet szerez.

Budapest - Madarász Dóra és Pergel Szandra ötödik helyen kiemelt duója óriási csata után bejutott a női párosverseny elődöntőjébe a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, így már biztosan érmet szerez.

A szombat délelőtti negyeddöntőben a luxemburgiak kettőse, az 53 éves Ni Xia Lian és fiatalabb társa, Sarah De Nutte volt a magyarok ellenfele.

Az első szettben sokáig a hazaiak irányítottak, 10-7-nél három játszmalabdájuk is volt, de az ellenfél fordított, és második szettlabdáját kihasználva előnybe került. A második felvonásban is rendre a magyarok vezettek, de először ekkor is a luxemburgiak jutottak szettlabdához, ezúttal azonban kihagyták, Pergelék pedig - a meccset tekintve ötödik - játszmalabdájukat már kihasználták, így sikerült egyenlíteniük.

A szépszámú közönség támogatását élvező magyarok szempontjából remekül alakult a mérkőzés harmadik szakasza, 10-5-nél ugyanis öt lehetőségük is volt, hogy átvegyék a vezetést, de miután hármat elpuskáztak, időt kért edzőjük, Harczi Zsolt. A kis szünet használt, a következő labdamenetet Madarászék nyerték, így a játszmákat tekintve már náluk volt az előny. Sokáig aztán úgy tűnt, a negyedik szettet odaajándékozzák a luxemburgiaknak a magyarok, ugyanis pillanatok alatt 8-0-ra elhúzott az ellenfél, de Pergelék nem adták fel, 9-9-nél utolérték De Nuttééket, majd ezt a játszmát is behúzták és ezzel a továbbjutás kapujába kerültek.

Az ötödik szettben sokáig a magyarok irányítottak, 1-2 ponttal mindig vezettek, 8-5-nél már úgy tűnt, közel a győzelem, de a rivális fordítani tudott, és 3-2-re szépített. Ez feldobta Nit és De Nuttét, Madarászék pedig érthetetlenül leblokkoltak, ennek következtében a luxemburgiak villámgyorsan egyenlítettek, kiharcolva ezzel a döntő szettet.

Ebben a magyarok csinálták az első pontot, de utána ismét az ellenfél pillanatai következtek. Egy látványos Madarász-tenyeressel aztán 4-4 lett, és innentől kezdve rendkívül izgalmas csata alakult ki az asztalnál. Fej fej mellett haladtak a felek 7-7-ig, ezután 9-7-re ellépett az ellenfél, majd 9-8-nál szabálytalan szerva miatt - hiába reklamált a luxemburgiak edzője, Ni férje - a magyaroké lett a pont. Madarász két remek adogatásával aztán előbb 10-9, majd 11-9 lett "ide", így a hazai duó jutott a legjobb négy közé.

Mivel a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, Madarász és Pergel már biztosan érmet szerez az Eb-n. A következő ellenfelük - 16.15 órától - a német Kristin Silbereisen, Sabine Winter kettős lesz.

"A negyedik szettben, 9-3-nál pörgettem egy jót, és akkor bármilyen hihetetlenül is hangzik, úgy éreztük, meglehet a játszma. - mondta Pergel Szandra. - A közönség biztatása nagyon sokat segített, feldobott bennünket. A következő ellenfelünkkel, a németekkel még nem játszottunk, de úgy gondoljuk, egy hazai Eb-elődöntőben bármi lehet. Megverhetjük őket."

A mérkőzés egyik fontos pontjáról, a szabálytalan szerváról Madarász azt mondta, néhány centivel a vonal mellé, a rossz oldalra adogatott De Nutte, s ezt ők azonnal jelezték a vezetőbírónak, aki egyetértett velük.

A Szekszárdot erősítő Madarásznak eddig két Eb-érme van, két bronz, a budaörsi Pergel pedig egyszer állhatott a dobogó harmadik fokára.

Eredmény:

női páros, negyeddöntő:

Madarász Dóra, Pergel Szandra-Sarah De Nutte, Ni Xia Lian (luxemburgi) 4-3 (-11, 11, 8, 10, -9, -4, 9)

később:

női egyes, nyolcaddöntő:

Póta Georgina-Yu Fu (portugál) 12.45

női páros, elődöntő:

Madarász, Pergel-Kristin Silbereisen, Sabine Winter (német) 16.15

női egyes, negyeddöntő 18.15

férfi egyes, negyeddöntő 20.15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!