Sport

2016.09.26. 13:30

Vegyész RC: Nem okozott gondot a pontok megszerzése Pécsett

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I 1. fordulójában idegenben játszott a Vegyész RC gárdája.

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I 1. fordulójában idegenben játszott a Vegyész RC gárdája.

Mindössze 9 barcikai játékos utazott el az idénynyitó baranyai fellépésre, ugyanis a két frissen igazolt szerb röpisnek, Nebojsa Januzovicnak és Djordje Borovicaninnak egyrészt még nem voltak rendben a papírjaik, másrészt kisebb sérüléssel is bajlódtak (előbbi szerdáig rehabilitáción vesz részt, utóbbi azonban ma már újra bekapcsolódik a munkába). Rajtuk kívül Kovács Zoltán bokasérüléséből lábadozik, Bokor Elek és Gulyás Ádám pedig igazoltan maradt távol a pécsi meccstől.

Kettőt is cserélt

A hiányzók távollétében így Surányi Istvánra és Budai Balázsra várt a szerep szélsőütő-­poszton, hogy megtegyék, amit meg kell. Az első szettben magához ragadta a kezdeményezést a VRCK, amely gyorsan megmutatkozott az egyre növekvő előny „képében” (1-7, 4-15). A kisebb tudású Pécs megilletődötten röplabdázott, csak keresték önmagukat a pályán és nem is találták meg a Vegyész ellenszerét a felvonás végéig. Néhány figyelmetlenség ugyan becsúszott a vendégek oldalán, de ez is csak arra volt elegendő a házigazdának, hogy valamelyest faragjanak a hátrányukon (14-25).

A második játszmára már összekapta magát a pálya­választó (5-5, 9-10), és nem sokkal később a vezetést is átvették (15-13). 16-14-nél cserélt Toma Sándor vezetőedző, az előre megbeszéltek szerint feladó poszton Toronyait Kecskeméti váltotta, aztán kevéssel ezt követően centerben Juhász helyett Kozsla érkezett a pályára – vagyis már ekkorra mindenki a küzdőtérre került a vendégeknél. Magához ragadta a kezdeményezést a Barcika, amelynél Banainak volt egy jó nyitássorozata, s ez is kellett ahhoz, hogy a végjátékhoz közeledve visszavegye és meg is tartsa fórját a Vegyész (21-25).

Folytatás csütörtökön

A harmadik felvonás is szorosan alakult (3-2, 6-5, 9-8), a lelkes Pécs próbálta tartani magát. Aztán a menet közepén Budai B. nyitásai bizonyultak hatásosnak, a borsodiak ismét összekapták magukat, s pillanatról pillanatra húztak el riválisuktól. A tartalékos vendégek győzelme nem forgott veszélyben, így a tavalyi ezüstérmes biztos sikerrel kezdte az új évadot (16-25). A VRCK a 2. fordulóban szombaton játszott volna, ám az együttes meghívást kapott Szlovákiába, egy eperjesi tornára, így a Debreceni EAC elleni idegenbeli fellépést előrehozták csütörtökre.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PTE-PEAC C-Doki – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-14, -21, -16)

Pécs, 50 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z.

Pécs: Szabó T., Demeter, Várhalmi, Pordán Á, Fodor, Soós. Csere: Balla Á. (liberó), Storcz, Pólics, Portik. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Vegyész: Toronyai, Budai, Banai, Árva, Surányi, Juhász. Csere: Dudás T. (liberó), Kecskeméti, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Gyöngyösi Zoltán: – Tudtuk előre, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes, és ez az első szettben ki is jött. Utána viszont sikerült tisztesen helytállnia fiatal csapatomnak, hiszen legalább négy juniorkorú játékos mindig a pályán volt. Látjuk a hibáinkat, de összességében elégedett lehettem a találkozóval.

Toma Sándor: – Az elején csekély ellenállásba ütköztünk, de ahogy ellenfelünk megnyugodott, úgy már szorosabbá vált az összecsapás. A második szettben blokkban és mezőnymunkában is gyengébbek voltunk. Azt tudtuk, hogy nyerni fogunk, a kérdés csak az volt, hogy az éppen pályán lévő játékosok mennyire lesznek motiváltak. Örültem, hogy az eddig kevesebbet játszó röplabdázóink ezúttal végig bizonyíthattak. A kötelezőt letudtuk, megyünk tovább.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!