Sport

2016.09.10. 11:05

Póta Georgina is játszhat a világkupán

Budapest - Póta Georgina meghívást kapott az október 7. és 9. között Philadelphiában sorra kerülő asztalitenisz világkupára.

Budapest - Póta Georgina meghívást kapott az október 7. és 9. között Philadelphiában sorra kerülő asztalitenisz világkupára.

Az első vk-t 1996-ban rendezték meg, Hongkongban Teng Ja-ping diadalmaskodott. Eddig csak egyszer fordult elő, hogy nem Ázsia adott otthont a világ legjobbjait felvonultató tornának, mégpedig 2014-ben, amikor az ausztriai Linz volt a házigazda. Ott Ting Ning szerezte meg az aranyérmet.

A kínai klasszis Philadelphiában is ott lesz a világbajnok jogán, vele együtt húsz pingpongos alkotja a mezőnyt: egy szabadkártyás játékos mellett a kontinentális kupák bajnokai, valamint az utánuk következő legjobbak állnak majd asztalhoz. A hazai szövetség honlapjának híre szerint Póta Georgina is meghívást kapott, amelyet elfogadott.

A viadal csoportmérkőzésekkel kezdődik, majd következik az egyenes kieséses szakasz. A csoportok sorsolását október 6-án, a helyszínen tartják.

Az idei világkupa pénzdíja 150 ezer dollár (41 millió forint), amelyből a győztes 45 ezret kap - pontosabban annak 70 százalékát, mivel 30 százalék adót levonnak a pénzdíjakból.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!