Sport

2016.09.25. 09:19

Előttük minden csapat mindig egyenlő lesz

Miskolc - Az MLSZ megyei igazgatósága társadalmi elnökségének tagjai voltak a vendégeink.

Miskolc - Az MLSZ megyei igazgatósága társadalmi elnökségének tagjai voltak a vendégeink.

A napokban nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság társadalmi elnökségét, amelynek tagjai lettek: Bihall Tamás, Deák Attila, Oláh Ferenc, Soltész Zoltán és Vasas Csaba. A tisztségviselők hétfőn a korábban kinevezett új társadalmi elnökkel, Tatárka Józseffel együtt a szerkesztőségünkben jártak, ahol Kiss László főszerkesztő így fogalmazott: „Eddig is jó volt az együttműködésünk a megyei labdarúgás vezetőivel, de szeretnénk egy új fejezetet nyitni. A helyi emberek a helyi futballt közösségi értéknek tekintik, fontos résznek, mi ezt tudjuk, mellette állunk és fogunk a jövőben is.”

Elégedettek a munkájukkal

Az elnökségi tagok többek között arról beszéltek, hogy a bizottságok mandátuma szeptember 30-cal lejár, rövidesen megalakulnak az új bizottságok, ám azokban csak minimális változás lesz, a munkájukkal ugyanis elégedettek. Tatárka József úgy nyilatkozott, elsődleges feladatuk az – amit az MLSZ is elvár –, hogy a fair play szellemében dolgozzanak, a csapatok egyenlő elbírálásban részesüljenek, csak az legyen a mérce, hogy mit mondanak a szabályok. „Lényeges még az is, hogy rend legyen a pályákon, az elmúlt időszakban nem is emlékszem olyanra, hogy történt volna-e bármilyen kirívó eset” – tette hozzá a frissen kinevezett társadalmi elnök. Deák Attila hozzáfűzte, abban is van, lehet akár teendőjük, hogy a Bernd Storck szövetségi kapitány által említett és Németországban megszokott felmérést, annak rendszerét, fizikai, szakmai oldalát megyei szintre átültessék.

Teremben az NB I-esek?

Szóba került az is, hogy milyen lesz a feladatmegosztás az elnökségi tagok között. „Még elég friss a kinevezés, nem nagyon volt időnk ezt megbeszélni, de majd mindenki elmondja, hogy mit tud és mit szeretne csinálni.” – árulta el Tatárka József. Az elnökség tagjai úgy gondolják, érdemes lenne egy téli teremtornát rendezni (a befejezett Borosi László teremtorna mintájára) minden év elején, amelyet februárban követhetne a műfüves felkészülési torna (ezt már életre hívta az igazgatóság).

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a teremtorna népszerűségét segítené, ha a megye NB I-es csapatai (Diósgyőr, Mezőkövesd Zsóry) is képviselnék magukat rajta, kérdés, mennyire lehetne ezt beilleszteni a felkészülési programjukba. Ugyancsak terítékre került az utánpótlás kérdése, olyan környezetben, hogy helyi szinten fel kell karolni az edzőket, testnevelőket, hogy a kor elvárásainak megfelelően foglalkozzanak a gyerekekkel. A szakemberek egyértelműen úgy vélték, a TAO-rendszer pozitív folyamatokat indított el a futballban, hiszen a programnak köszönhetően sok helyen – ahol elég agilis volt a vezetés – történtek öltözőfelújítások, egyéb beruházások, illetve az eszközök, felszerelések is gyarapodtak.

- ÉM-MI -


Vendégeink voltak

Tatárka József, Mád polgármestere, megyei társadalmi elnök, Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Deák Attila, az Észak-Üvért Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója, Oláh Ferenc, a DVTK egykori sokszoros olimpiai válogatott labdarúgója, a klub tanácsadó-testületének tagja, Soltész Zoltán abaújszántói vállalkozó, a város volt polgármestere és Vasas Csaba, a Bükkzsérci LE elnöke, a község polgármestere – a társadalmi elnökség tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!