Sport

2016.09.30. 13:06

Aluinvent-DVTK: Rajt a megerősödött Cegléd otthonában

Miskolc - A Diósgyőr idegenbeli meccsével rajtol az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság.

Miskolc - A Diósgyőr idegenbeli meccsével rajtol az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság.

A pénteken 19.30-kor kezdődő Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK mérkőzéssel rajtol a női kosárlabda NB I 2016/17-es évadja. A ceglédi összecsapást megelőzően mindkét együttesnél történtek változások, a hazaiaknál az egyetlen távozó Szabó II. D. volt, aki a PINKK Pécsi 424-hez szerződött, viszont Kányási Veronika személyében Szolnokról egy fiatal utánpótlás-válogatott érkezett, továbbá egy sokszoros felnőtt magyar válogatottal Nagy-Bujdosó Nórával erősödtek, és egy 196 centis amerikai kosarassal, Molly Schlemerrel. A Diósgyőrnél több az új játékos (Tomlinson, Győri, Adamecz, Robertson-­Warren, Gorjanácz), de a távozók száma is magasabb (Bálint, Szabó P., Hodges, Likhtarovich, Brewer, Horti, Bartucz). A DVTK az előző két évadban ugyan egyaránt nyerni tudott Cegléden, de figyelmeztető, hogy a CEKK Miskolcon kétszer is meglepetés győzelmet aratott.

– A Cegléd ellen nehéz mérkőzésre van kilátás, ugyanis erősödtek a tavalyihoz képest, és ebben az évadban az Európa Kupában is indultak – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Másfél hónapunk volt arra, hogy felkészüljünk, és a cél az volt, hogy olyan atmoszférát teremtsünk, amivel ebben az idényben minél több örömöt szerezhetünk a szurkolóknak, illetve sikereket a klubnak.

Nincs akadálya

A szakvezető arról is beszélt, hogy sem sérültjük nincs, sem adminisztratív akadálya nincs annak, hogy a keret tagjai közül bárkit pályára küldjön, illetve arról is beszámolt a spanyol tréner, hogy immár van végleges, az egész szezonra érvényes edzői licence. Vagyis immár a jegyzőkönyvekbe is az ő neve kerülhet be első számú edzőként, és nem a padon ülve kell meccselnie (ahogy azt a tavalyi évad végén volt kénytelen tenni, miután az ideiglenesen kapott edzői licence lejárt és a végzettségét igazoló dokumentumokat nem sikerült hamarjában licencre „váltania”).

– Mindenki izgatott az első meccs előtt, és készen áll arra, hogy a legjobbját nyújtsa – nyilatkozta a szakvezető, aki a héten érkezett új, brit-ausztrál center, Tomlinson csapatba építéséről a következőket mondta: – Annak ellenére, hogy csak ezen a héten érkezett meg – és emiatt a figurák és a játékszisztéma elsajátítását is újra át kellett venni –, nem állunk rosszul.

A célokról

A szakvezető arra a kérdésre, hogy milyen célkitűzéssel vágnak neki az évad hármas sorozatának (Nemzeti Bajnokság, Magyar Kupa, Európa Kupa), hogy fogalmaztak-e meg számukra konkrétumokat, azt felelte, hogy voltak és vannak is beszélgetések a szakmai vezetés, a klubvezetés között.

– Mindenképpen az a célunk, hogy versenyképesek legyünk most is, mint minden évben – mondta a spanyol vezetőedző. – Az EK-ban ismerjük ellenfeleinket, a török selejtezőcsatából az Euroliga-szintű kerettel rendelkező együttessel és a hasonló erejű görög csapattal, valamint a volt Euroliga-résztvevő kassaiak ellen kell játszanunk, és emiatt a továbbjutással kapcsolatban nem tudunk konkrét célokat megfogalmazni. A magyar bajnokságban az alapszakasz során az a cél, hogy az első ötben legyünk a rájátszás előtt, hogy viszonylag jó pozícióból kezdjük a hajrát. A Magyar Kupában pedig a sorsolástól függ, hogy mit várhatunk.


Az Aluinvent-DVTK 2016/2017-es kerete

Miskolc – Az Aluinvent-Diósgyőri VTK élvonalbeli női kosárlabda-csapatának 2016/2017-es játékoskerete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!