Sport

2016.08.18. 21:01

Rio 2016 - Kovács a középmezőnyben áll, Földházi 33. a női öttusázók vívása után

Rio de Janeiro - Kovács Sarolta több ellenfelével együtt a 15., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll a vívás után az öttusázók riói olimpiai versenyében.

Rio de Janeiro - Kovács Sarolta több ellenfelével együtt a 15., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll a vívás után az öttusázók riói olimpiai versenyében.

Az idén Moszkvában világbajnok Kovács a szám kétharmadához közeledve pozitív mérleggel állt, addig tizenkét ellenfelét győzte és kilenctől kapott ki. A bő két és fél órás verseny vége felé azonban "negatívba fordult" (14/15), végül "mínusz eggyel", 17 megnyert és 18 elvesztett asszóval zárt. A Volán Fehérvár 25 éves versenyzőjének ez semmiképpen sem jó eredmény, mert általában akkor szerepel kiemelkedően, ha vívásával a közvetlen élmezőnyben végez.

"Közepesen vívtam ma, lehetett volna jobb, a kezdés jó is volt, de utána jött egy holtpont" - nyilatkozta az M4 Sportnak Kovács. "A végére aztán sikerült összeszednem magam, vívtam volna tovább, de sajnos vége lett a versenynek. Kicsit szomorú vagyok, de túl kell tennem magam rajta."

A világbajnok hozzátette: még nem veszített és fel fog zárkózni, a számára kedvező versenyszámok ugyanis pénteken következnek.

A 2013-ban Európa-bajnok Földházi - akinek nem ez az erős száma - sokáig jól tartotta magát, a 22. párharc után 9/13 volt a mérlege, de a folytatásban már csak két asszót nyert (11/24). A KSI SE 23 éves olimpiai újonca komoly ponthátrányt szedett össze az élcsoport tagjaival szemben. Az élen álló Oktawia Nowackának 96-tal van többje, ami ugyanennyi másodperces hátránynak felelne meg a lövészettel kombinált futás rajtjánál. Kovács hatvan pontnyira áll a 27 győzelmet arató lengyeltől.

"Több oka is van annak, hogy a vívás így sikerült, nem akarom menteni magam, de nagyon peches tusaim voltak" - mondta az M4 Sportnak Földházi. "Mivel volt egy fáradásos törésem, csak négy hetet tudtam készülni, így aztán nem könnyű a dolgom, de jó érzés, hogy itt lehetek az első olimpiámon."

Az olimpiai öttusaversenyeket a korábbiaktól eltérően bonyolítják le. Az első napon, csütörtökön rendezik a hagyományos körvívást vagy más néven rangsoroló vívást mindkét nem számára - a női mezőny után 19.30-kor kezdenek a férfiak -, majd pénteken a női, szombaton pedig a férfi verseny következik a megszokott számokkal, de ekkor már csak bónuszvívás lesz az első napi sorrend alapján. Az utolsó kezd az utolsó előttivel és a győztes maradhat a páston.

A versenyeknek a Deodoro régió létesítményei - az Ifjúság Aréna, a Deodoro Uszoda és a Deodoro Stadion - adnak otthont. Az éremosztó program mindkét napon 17 órakor kezdődik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!