Sport

2016.08.10. 16:57

Pengéről támadott és nyert - Az én olimpiám: Patócs Béla

Miskolc - A Diósgyőri VE vezetőedzője minden magyar vonatkozású eseményt megnéz.

Miskolc - A Diósgyőri VE vezetőedzője minden magyar vonatkozású eseményt megnéz.

Patócs Bélát nem lepte meg a mieink eddigi kiváló szereplése.

Ilyenkor megszaporodnak a klubokba jelentkező fiatalok. Patócs Béla

– Hosszú Katinka remeklésére mindenki számított – mondta a tréner, majd hozzátette: – Miként a vívók és a kajakosok-kenusok riói diadalai szintén a várható kategóriába kerültek és kerülnek.

Többszörös öröm

A DVE szakvezetője ezt követően természetesen „haza” beszélt:

– Többszörösen örültem Szász Emese aranyérmének. Nem csak azért, mert vívó és szűkebb fegyvernemem, a párbajtőr képviselője. Első brazíliai halhatatlanunkhoz ugyanis sok személyes élmény és emlék köt, hiszen Emese és Petra lányom annak idején együtt is vívtak a Budapesti Honvédban. Mindkettejüknek a többszörös ötkarikás bajnok, Kulcsár Győző volt a mesterük: 1998. április 14-én együtt nyertek junior világbajnokságot Venezuelában. A következő években több Európa- és világbajnokságon, valamint világkupán jártam a lányokkal edzőként és kísérőként is, ha valaki, akkor én tényleg jól ismerem Emesét.

Az olimpiai döntőben Szász Emese rosszul kezdett, 5 perc után olasz ellenfele 11–7-re vezetett, majd együttes találattal 12–8-ra alakult az állás.

– Ekkor Emese zsinórban ötöt szúrt és átvette a vezetést – folytatta Patócs Béla. – Rosella Fiamingo túl magabiztossá vált, míg kiválóságunk felszívta magát, pengéről támadott, és korrigálta a távolságot, néhány centiméterrel közelebb került hozzá. Feltámadását nem a csillogó technikájának köszönhetjük, hiszen ezt már korábban elsajátította, minden azon múlt, hogy elkapta a tempót. Diadala érthetően közelről érintett meg, és nagyon szeretném, ha a vívók további sikereket szállítanának sportágunknak és az országnak. Ilyenkor megszaporodnak a klubokba jelentkező fiatalok, most arra számítok, hogy hozzánk is bekopog majd néhány gyerek.

Patócs Béla végül elárulta, hogy családi szálai további kötődést jelentenek számára Rio de Janeiróhoz: Klenyán Tamás, a kajakosok gyúrója ugyanis Petra lányának a férje, így a számunkra sokat ígérő vizes műsort is alig várja.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!