Sport

2016.08.17. 21:12

Cincinnati tenisztorna - Babos bravúrgyőzelemmel nyolcaddöntős

Cincinnati - Babos Tímea bravúrgyőzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe szerdán a cincinnati keménypályás tenisztorna női versenyében.

Cincinnati - Babos Tímea bravúrgyőzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe szerdán a cincinnati keménypályás tenisztorna női versenyében.

A világranglistán 41. játékos - aki a selejtezőből került fel a főtáblára - a 32 között a 13. helyen kiemelt svájci Belinda Benciccsel csapott össze, akitől eddigi egyetlen meccsükön, az idei Australian Openen kikapott.

A második találkozójukon egy ideig fej fej mellett haladtak, majd Babos 52 perc alatt hozta a nyitószettet. A magyar teniszező a folytatásban hamar dupla brékelőnybe került (4:1), a WTA-rangsorban 27. Bencic pedig innen már nem tudott felzárkózni. A mérkőzés másfél óráig tartott.

A 23 éves magyart párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán a 3. helyen kiemelték ki, s a második fordulóban az Anabel Medina Garrigues-Arantxa Parra Santonja spanyol duó ellen lép majd pályára.

Eredmény a WTA honlapja alapján:

2. forduló (a 16 közé jutásért):

nők (2,8 millió dollár összdíjazás):

Babos-Bencic (svájci, 13.) 7:5, 6:2

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!