Sport

2016.08.11. 02:29

Az MLSZ pályázik a 2019-es U21-es Európa-bajnokság megrendezésére

Budapest, 2016. augusztus 10., szerda (MTI) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázik a 2019-es U21-es Európa-bajnokság megrendezésére.

Budapest, 2016. augusztus 10., szerda (MTI) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázik a 2019-es U21-es Európa-bajnokság megrendezésére.

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint ha Magyarország rendezheti az eseményt, akkor nyugaton, a középső régióban és keleten is lesznek mérkőzések. A torna pontos időpontja még nem ismert, de a tervek szerint június második felében kerülhet rá sor.

A korosztályos kontinenstornán 12 csapat vehet részt, a rendezési jogért Ausztria, Hollandia, Írország, Olaszország, Portugália, Skócia és Szlovákia is jelentkezik. A tagszövetségek szeptember végéig adhatják be pályázatukat az európai szövetséghez (UEFA).

Az MLSZ szerint előny és hátrány is lehet a döntés során, hogy Magyarország tavalyelőtt sikeres U19-es Európa-bajnokságot rendezett. A beszámoló emlékeztet rá, hogy Budapest az elmúlt években a nemzetközi és az európai szövetség kongresszusának is otthont adott, illetve a 2020-as felnőtt kontinenstorának is az egyik helyszíne lesz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!