Sport

2016.08.08. 16:50

Aki még a fáradságot is várja Riótól - Az én olimpiám: Dr. Pázsitka Gábor

Miskolc - Pázsitka Gábor kollégáival tippelve versenyez a riói ötkarikás játékok idején.

Miskolc - Pázsitka Gábor kollégáival tippelve versenyez a riói ötkarikás játékok idején.

Jóllehet egy budapesti ügyvédi iroda társtulajdonosa és partnere, ő miskolcinak vallja magát. Közgazdász diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, a Miskolci VSC cselgáncs versenyzője volt (édesapja Pázsitka Ferenc kosárlabda-játékvezető).

– Igazából szabadságra kellene mennem az olimpia teljes idejére, volt is már olyan, hogy megtettem, de az a családdal szemben nem volna szép – reagált dr. Pázsitka Gábor arra a kérdésre, egy ilyen fontos poszton összeegyeztethető-e a munkájával az olimpia. – Annyi azért kijár, hogy az első négy napját egy négyfős, még a Miskolci Egyetemen született baráti társasággal töltöm egy tóparton, ahová egyébként szintén visszatérően járunk. Ez megalapozza a további szurkolás hangulatát. Szerencsére már a családomat, főleg a fiamat, de a lányomat is sikerült annyira „megfertőznöm”, hogy ők is várják már az olimpiát, nézegetik hol, mikor, milyen közvetítések lesznek, le ne maradjanak valami lényegesről, főként a magyar versenyzők megméretéseiről. Azon máris keseregnek, hogy az úszódöntők hajnalban vannak, mert az így számukra kiesik. Én viszont inkább örülök neki, mert így azok nem esnek bele a munkaidőmbe, még akkor is, ha előre tudható, hogy így még fáradtabb leszek a végére. A munkahelyemen, részben az én kezdeményezésemre, elindult egy tippjáték, természetesen nyeremény nélkül, ebben különbözik a szerencsejátéktól. Az is ad egy kis pluszt az izgalmakhoz, hogy közben figyeljük, kinek jönnek be a tippjei – elsősorban a magyar esélyekre… Dolgozni persze közben is kell, de az engem különösen érdeklő versenyekről listát készítettem, és biztos, hogy valamilyen felületen legalább az eredményekről értesítést fogok kapni. Illetve úgy intézem, hogy a legfontosabbaknál valamilyen közvetítés közelében legyek. Összegezve: örömmel és nagy várakozással tekintek az olimpia elé, még a fáradtságot is várom, ami az események követésével, a szurkolással jár.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!