Sport

2016.07.14. 17:27

Jövőre ifjúsági olimpikon lehet Vécsei Réka

Miskolc - Nagyszerű eredményt ért el az ifjúsági úszó-­Európa-bajnokságon Vécsei Réka.

Miskolc - Nagyszerű eredményt ért el az ifjúsági úszó-­Európa-bajnokságon Vécsei Réka.

A Miskolc Városi Sport­iskola 14 éves sportolója 200 mellen az előkelő 11. helyet harcolta ki.

Meglepetést okozott

– Már két nappal az esemény előtt megérkeztünk Hódmezővásárhelyre – mondta Vécsei Réka. – Így volt időm arra, hogy megismerjem a környezetet, miközben néhány edzést is tartottunk. Amikor befutottunk, már ott voltak a különböző országok küldöttségei. Később megtudtam, hogy negyvenhét országból hétszázötvenen állnak rajtkőre, vagyis hatalmas mezőny gyűlt össze és én voltam az egyik legfiatalabb. A 200 mell nagyon nehéz verseny volt, hiszen idősebbekkel csaptam össze: az előfutamban 2:32.15-öt úsztam, a középdöntőben pedig hatodik lettem és végül ez ért tizenegyedik helyezést. A szakvezetés nem várt tőlem sokat, de sikerült nagy meglepetést okoznom azzal, hogy bejutottam a középdöntőbe. Sokan gratuláltak és ez nagyon jólesett nekem.

A kapitány figyeli

– A lányom 200 mellen a negyedik helyen áll az abszolút magyar ranglistán, ezért került a válogatott keretbe – mondta Vécsei Krisztián, a versenyző édesapja. – Réka részese a Jövő Bajnokai Programnak, szereplését dr. Hargitay András szövetségi kapitány folyamatosan figyelemmel kíséri. Tudása alapján és ha majd a szerencse is úgy akarja – továbbá élvezni fogja a Sportiskola és Miskolc városának támogatását –, számos világversenyen vehet majd részt. Jövőre például ifjúsági olimpiát rendeznek Győrben, és nagy valószínűséggel indulhat majd a fiatalok legnagyobb seregszemléjén. Hódmezővásárhely hatalmas élményt jelentett a lányomnak, aki eljuthat számos külföldi edzőtáborba és nemzetközi viadalra. Réka a Jezsuita gimnáziumba jár, most lesz 8. osztályos és annak ellenére, hogy más kluboktól voltak megkeresései, jól érzi magát Miskolcon, ezért mindenkit megnyugtathatok: maradunk.

Vécsei Réka a szerdán kezdődött és szombatig tartó egri országos serdülő bajnokságon vesz részt. Hat számban indul: 200 mellen jó esélye van a győzelemre, 100 mellen valamelyik dobogós helyezésre, míg 50 mellen meglepetést okozhat.

- ÉM-KT -


Szorgalmas, céltudatos

Hornyák Judit edző két és fél esztendeje dolgozik Vécsei Rékával. A tréner így vélekedett tanítványáról:

– Rékában nagyon szorgalmas, céltudatos, kedves lányt ismertem meg. Szereti azt, amit csinál, maximalista, és nem csak az úszás terén. Heti tíz edzésünk van a Kemény Dénes uszodában: reggelente 6–7 óra között, délutánonként pedig 15.30 és 18 óra között dolgozunk. Szép jövő állhat előtte akkor, ha a későbbiekben is ugyanilyen kitartó marad. Technikailag ügyes, és ha a fejlődésével egyenes arányban fizikálisan is megerősödik, akkor a ma sikeres úszók helyébe léphet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!