Sport

2016.07.06. 15:53

Bale mestere a becsúszásoknak is - Szakértőnk: Gálhidi György

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Van közös pont Wales remeklésében és a mieink jó szereplésében a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Van közös pont Wales remeklésében és a mieink jó szereplésében a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

– Kisebbfajta csodával ér fel, hogy a portugálok a rendes játékidőben megnyert mérkőzés nélkül jutottak el az elődöntőig – mondta a több NB I-es klubnál is megfordult, jelenleg a Honvéd-MFA-t edző Gálhidi György. – Nem játszanak meggyőzően, nem úgy, mint Wales, amely ötből négy meccsét is megnyerte. Különösen szimpatikus a brit csapat amiatt, ahogy Gareth Bale teljesít. A szenzációs egyéni képességeit alárendeli a csapat érdekének, megjegyzem, a magyarok jó szereplésének is ez volt az oka. Mindent elárul, hogy Bale-nek, mint világsztárnak és támadónak már nyolc sikeres becsúszása volt a kontinensbajnokságon. Amennyiben a portugálok a Pepe, Ricardo, Carvalho belső védőpárost vetik be, akkor lesz félnivalójuk a szerdai elődöntőtől, amelyen egyébként is Walest tartom esélyesebbnek. Persze kérdés, két eltiltott játékosát, elsősorban a támadójátékot meghatározó Aaron Ramsey-t hogyan tudja majd pótolni Chris Coleman kapitány.

A szenzációs egyéni képességeit alárendeli a csapat érdekeinek. Gálhidi György

– A másik ágon inkább a németek sikerét várom, azért is, mert a magyarok kiesése után nekik szurkolok. Joachim Löw csapatának lenyűgözően precíz a védekezőjátéka és kellően rugalmas a támadófutballja, és ha a nagy sztárjai közül egyszerre hárman-négyen is jól játszanak, akkor a hazai pályán játszó, az egyre gólerősebb támadókat bevető franciákat is legyőzhetik.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!