Sport

2016.07.06. 15:57

Az edzők a nyugati világból jöjjenek - Az én Eb-m: Dicsuk Pál

Miskolc - A miskolci Anna Terasz Kft. ügyvezetője Wales­nek szurkol az Európa-bajnokság végjátékában.

Miskolc - A miskolci Anna Terasz Kft. ügyvezetője Wales­nek szurkol az Európa-bajnokság végjátékában.

A kontinenstornán látottakat sajátos szemüvegén nézi Dicsuk Pál, aki a vendéglátóiparban szerzett magának ismertséget a borsodi megyeszékhelyen.

Az erő és az elszántság a németek oldalán található meg. Dicsuk Pál

Erőn felül

– A magyar válogatott erőn felül teljesített az Európa-bajnokságon, miközben a szerencsével sem állt hadilábon – állapította meg a sportág nagy szerelmese. – Nem vártam azt, hogy a fiúk bejutnak a legjobb tizenhat közé. A belgák ellen már kiütköztek a hibáink, esélyünk sem volt a gyorsabb és technikásabb nyugat-európaiak ellen, akik aztán simán elbuktak Wales­szel szemben. Ettől kezdve szurkolok a briteknek és szeretném, ha eljutnának a fináléig. Úgy látom, hogy a sokat futó gárdáké és játékosoké a jelen és a jövő, erről győzött meg az Anglia–Izland és a Németország–Olaszország találkozó. Az erő és az elszántság a németek oldalán található meg, így ők fogják a kezükbe emelni a kupát.

A vendéglős ezután tanácsokat adott a magyar labdarúgást irányító szakembereknek:

– Akkor lesz majd valamikor újra nagy a honi foci, ha a kicsiket, az 5–6–7–8 éveseket is külföldiek veszik kezelésbe. Az akadémiákba a fejlett nyugati világból kell trénereket szerződtetni, szerintem már kevés, ha csak 18–20 esztendős korban oktat valakit mondjuk egy német mester. Az erőállapotot magyar edzők is megadhatják, a technikai-taktikai képzéshez azonban kellenek az „idegenl­égiósok”.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!