Sport

2016.07.07. 16:19

A remek hangulatot kell „importálnunk” - Az én Eb-m: Tóth László, vezérigazgató

Miskolc - Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója több mérkőzést is a helyszínen tekintett meg.

Miskolc - Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója több mérkőzést is a helyszínen tekintett meg.

– Korábban jártam már Európa- és világbajnokságokon, de az más volt, hiszen azokon a tornákon nem játszottak a magyarok – mondta Tóth László. – Leírhatatlan élményként éltem át azt, ahogyan szurkolóink végigmentek Marseille utcáin. A franciák az ablakokból integettek nekünk, mosolyogtak ránk, mi pedig megtanultuk egymást tisztelni a határokon túl. Kulturáltan szurkoltunk, ennek egy része – ezt a felvételek utólagos megtekintése után mondom – a televízióból is visszaköszönt. A biztonsági intézkedésekkel semmi bajom nem volt, mindent az én és a mi érdekünkben tettek. Eddig nem is zavarta meg semmi a játékot és remélem, hogy végig így lesz.

A jó fociért Európa másik felére is tízezrek mentek el. Tóth László

A magyar tulajdonban lévő kereskedelmi hálózat első embere a mieinkre is kitért.

A jó focira hajlandók áldozni

– Számomra a mi csapatunk okozta az Eb legnagyobb meglepetését azzal, hogy remek játékkal rukkolt ki. Nagyon jól felkészített és együtt gondolkodó alakulatot hozott össze a német nemzetiségű szövetségi kapitányunk és szakmai stábja. A belgák elleni súlyos vereséget követően nem kellett elkeseredni, ugyanis 0–1 után kockáztattunk és benne volt a pakliban, hogy kapunk még egy-két gólt. A hamarosan kezdődő NB I-es bajnoksággal kapcsolatban leszögezem: azt szeretném, ha a franciaországi hangulat a hazai meccsekre is átjönne, ezt kell „importálnunk”. Mert bebizonyosodott, hogy a jó focira az emberek sok pénzt hajlandók áldozni. Európa másik felére elment több tízezer honfitársunk, és olyan jó lenne, hogy a régi és a majdani diósgyőri stadion is mindig telt házzal működne majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!