Sport

2016.06.10. 14:46

"Negyedikes" diákolimpiai döntők Miskolcon

Miskolc - A IV. korcsoportos diák­olimpiai labdajátékok döntőinek a megyeszékhely ad otthont.

Miskolc - A IV. korcsoportos diák­olimpiai labdajátékok döntőinek a megyeszékhely ad otthont.

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség közösen rendezi meg péntektől vasárnapig Miskolcon a Labdajáték Diákolimpia IV. korcsoportos országos döntőjét. A négy sportág – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda – országos döntőjén 68 csapat szerepel, és a 13–14 éves korosztály közel 1000 sportolója játszik mérkőzéseket a 7 helyszínen (labdarúgás: Diósgyőri edzőcentrum műfüves edzőpályák, leány kézilabda: Avasi Gimnázium, fiú kézilabda: rendészeti szakközépiskola, leány kosárlabda: városi sportcsarnok, fiú kosárlabda: egyetemi körcsarnok, leány röplabda: Herman Ottó Gimnázium, fiú röplabda: Zrínyi Ilona Gimnázium). Az országos döntő ünnepélyes megnyitóját pénteken 19-kor tartják a miskolci városi sportcsarnokban, az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap 16.30-tól kerül sor az egyes versenyhelyszíneken.

A megyei résztvevők

  • Labdarúgás: Szalonna Körzeti Általános Iskola (fiú).
  • Kosárlabda: Miskolc Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium (leány), Miskolc Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium (fiú).
  • Kézilabda: Ózd Bolyky Tamás Általános Iskola (leány), Ózd Bolyky Tamás Általános Iskola (fiú).
  • Röplabda: Miskolc Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda (leány), Miskolc Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda (fiú).
  • ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!