Sport

2016.06.10. 09:15

A szülinapos csapatkapitány nem hagyja el a DVTK-t

Miskolc - Czank Tímea az első olyan kosaras, aki a miskolci Év sportolója díj átvétele után nem vált klubot.

Miskolc - Czank Tímea az első olyan kosaras, aki a miskolci Év sportolója díj átvétele után nem vált klubot.

Miskolc Város Napján elismeréseket, kitüntető címeket adományoztak, a díjazottak között volt az Év sportolója női kategóriában Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-­együttesének játékosa. Ő a harmadik kosaras, akinek odaítélték ezt a díjat, azok után, hogy 12 éve Brosovszky Mónika, tavaly pedig Dubei Debóra részesült ugyanezen elismerésben. Utóbbi két játékosban az a közös, hogy miután a Miskolc Év sportolója díjat átvették, távoztak a borsodi megyeszékhelyről, más városban működő csapatba igazoltak. Nem úgy Czank Tímea, aki három éve játszik a Diósgyőr együttesében, és már biztos, hogy lesz negyedik is, mert marad Miskolcon.

Volt egy pár csapattól ajánlatom, ez igaz, de volt a DVTK-tól is. Czank Tímea

Elsőként azt kérdeztük a 30. születésnapját éppen ma ünneplő sportolótól, hogy mikor szerzett tudomást az idei második nagy elismeréséről (a tavalyi eredményei alapján az Észak-Magyarország napilap által szervezett Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója választáson, a sportújságírók szavazatai alapján a legjobbnak bizonyult januárban).

– Az Észak-Magyarország által adományozott díj is nagy megtiszteltetés volt számomra, erre sem számítottam, ahogy a Miskolc Év sportolója kitüntetésre sem. A mindkettőben az a közös, hogy nagy meglepetést jelentett – mondta a diósgyőri kosarasok csapatkapitánya, majd így folytatta: – Úgy emlékszem, hogy csapatunk technikai menedzsere, Szabó István szólt, hogy lesz egy díjátadó, amire el kell mennem. Az csak később derült ki, hogy pontosan miről is van szó, hogy ünnepélyes külsőségek között városnapi elismerést vehetek át, méghozzá személyre szólót. Az biztos, hogy emlékezetes, szép eseményként marad meg bennem az a nap.

Megroggyant a csapat

Arra a felvetésre, hogy a miskolci kitüntetést a 2015-ös év eredményeire adták, hiszen az idei év elején lehetett jelölni a díjra, illetve az ezzel kapcsolatos kérdésünkre, hogy mi az, ami ebből az évből emlékezetes, így felelt az irányító:

– Mind a magyar bajnokságban, mind a Magyar Kupában másodikok lettünk, így az is nagyon sikeres év volt. Aranyat ugyan nem tudtunk begyűjteni, de egy olyan klubtól, amelyik négy évvel azelőtt kezdett el ismét az élvonalban játszani, ez is nagyon szép eredmény volt, hiszen ez volt az az idény, amikor ténylegesen bejelentkezett a Diósgyőr a legjobb hazai csapatok közé.

Természetesen a most véget ért évadot is szóba hoztuk a születésnapos játékosnak.

– A 2015/16-os évad több szempontból is eredményes volt: a Magyar Kupa-győzelem az egyik legszebb siker a pályafutásomban, és az Európa Kupa-menetelés is, a zsinórban elért 10 győzelemre is büszkék lehetünk. Sajnálhatjuk, hogy éppen ebben az évadban változott meg az EK kiírása oly módon, hogy amikor a sorozatot elkezdő csapatok száma négyre csökkent, az Euroligából csatlakozott további négy gárda, így nem elődöntősök, hanem „csak” negyeddöntőt játszott csapat voltunk. A teljességhez az évad hajrája, a bajnokság rájátszása is hozzátartozik, sajnos a két kezdő center elvesztésével megroggyant a csapat, és bár mindenki száz százalékkal küzdött, az érem nem jött össze.

Komolyak a célok

Czank Tímeától azt is megtudtuk, hogy a nyár eddig aktív pihenéssel telt, de néhány napja elkezdett hiányozni neki a mozgás, és a jógára esett a választása. A kiváló kosárlabdázó persze fokozatosan a fő mozgásformára, a kosárlabdára is áttér majd, hogy augusztusra, a következő idény kezdetére legyen fizikai alapja. Akkorra, amikor a Diósgyőrrel megkezdi a munkát. Immár negyedszer Miskolcon, annak ellenére, hogy volt más csapattól is megkeresése.

– Volt egy pár csapattól ajánlatom, ez igaz, de volt a DVTK-tól is. Három évet már játszottam piros-fehérben, és nagyon jól érzem itt magam, ez elmúlt három idényben sokat fejlődött és lépett előre a csapat. Miskolc a második otthonom, vannak itt barátaim, szóval a Diósgyőr prioritást élvezett, és sikerült megállapodnunk a folytatásról – mondta Czank Tímea, aki arra a felvetésre, hogy milyen csapatot prognosztizált a klub első embere, Szabó Tamás a 2016/17-es évadra, így felelt: – A célok az új idényben is komolyak. A Diósgyőrnek egyedül a bajnoki arany hiányzik az éremkollekciójából, jó lenne, ha reális esélyünk lehetne ennek a megszerzésére. Mivel tudtommal López edzőn kívül a játékosokat tekintve egyelőre Horváth Bettinek van élő szerződése a következő évadra, így túl sokat még nem lehet tudni arról, hogy lesz-e erre reális esélyünk. Az biztos, hogy a bajnokság csapatai erősödnek, és a létszám is bővülőben van, mert lehet, hogy 12 csapatos lesz az NB I. Remélem, hogy a két pécsi csapattal, a sopronival, a győrivel fel tudjuk majd venni a versenyt, és nem mellékesen a megerősödő Szekszárd és Zalaegerszeg sem jelent majd vehetetlen akadályt. Úgy tűnik, hogy ez a mostani a tavalyinál kiélezettebb bajnokság lesz, de ettől függetlenül szeretnénk érmet szerezni, minél fényesebbet.


Miskolc ”Év sportolója” díjazottak

  • 1993: DKSK-SEM női kosárlabdacsapat és Kropkó Péter triatlonista
  • 1994: Szemcsák Éva sífutó, biatlonos és Kropkó Péter triatlonista
  • 1995: Lubinszki Mária tájfutó és Repka Attila birkózó
  • 1996: Patócs Petra vívó és Domonyik Gábor tájfutó
  • 1997: Lubinszki Mária tájfutó és Repka Attila birkózó
  • 1998: Szemcsák Éva sílövő és Kerékjártó Tamás úszó
  • 1999: Patócs Petra vívó és Illyés Miklós cselgáncsozó
  • 2000: Kropkó Péter triatlonista
  • 2001: Szőllősi Ivett sífutó, biatlonos és Kropkó Péter triatlonista
  • 2002: Szőllősi Ivett sífutó, biatlonos és Kerékjártó Tamás úszó
  • 2003: Zsigmond Száva tájékozódási futó és Isaszegi Róbert ökölvívó
  • 2004: Brosovszky Mónika kosárlabdázó és Deák-Bárdos Mihály birkózó
  • 2005: Bukóczki Bianka vívó és Gyurkota József paralimpikon bocsás
  • 2006: Kropkó Péter triatlonista
  • 2007: Gáspár Eszter cselgáncsozó és Kuttor Csaba triatlonista
  • 2008: Karakas Hedvig cselgáncsozó és Németh Csaba triatlonista
  • 2009: Gáspár Eszter cselgáncsozó és Mészáros László fekvenyomó
  • 2010: Karakas Hedvig cselgáncsozó és megosztva: Balajti Ádám labdarúgó, Takács Péter labdarúgó
  • 2011: nem adtak ki díjat
  • 2012: Bodonyi András és Viola Viktor ifjúsági kenu páros, Deák-Bárdos Mihály birkózó
  • 2013: Gercsák Szabina ifjúsági cselgáncsozó, Németh Csaba hosszútávfutó
  • 2014: Bátori Júlia ifjúsági műkorcsolyázó, Bartha Ákos cselgáncsozó, Albrecht-Miskolci VSC-MVSI női röplabdacsapat
  • 2015: Dubei Debóra kosárlabdázó, Kiss Attila hosszútávúszó, Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapat
  • 2016: Czank Tímea kosárlabdázó, Csóka Nándor ökölvívó, Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapat

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!