Sport

2016.03.12. 10:10

Újpest vs. DVTK - Kihegyezett csapatot vár Egervári

Miskolc - Szombaton 15.30-tól idegenben, Újpesten játszik a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A Borsod Online-on élőben tudósítunk a mérkőzésről.

Miskolc - Szombaton 15.30-tól idegenben, Újpesten játszik a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A Borsod Online-on élőben tudósítunk a mérkőzésről.

Utóbbi két találkozóján négy pontot szerzett az élvonalbeli diósgyőri labdarúgócsapat, így sokak szerint most már véglegesen ki lehet húzni a gárdát azon együttesek sorából, melyek a kiesés szempontjából veszélyben vannak. „Valóban elvonultak a viharfelhők a csapat feje fölül, egyáltalán volt ilyen?”

– A kieső helyen lévő csapatok elég közel voltak az őszi záráskor, úgyhogy kényelmessé nem válhatott senki sem a hátsó régióban – válaszolta Egervári Sándor vezetőedző. – Mi maximalisták vagyunk az öltözőben, sokkal inkább előrenézünk, amiben segíthetnek bennünket a nemrég begyűjtött pontok. Hogy hova tudunk érni, az nyilván az ellenfeleken is múlik, de szeretnénk lényegesen több pontot összeszedni, mint az ősszel. A középmezőnyt előttünk nagyon nehéz utolérni, ehhez a többi csapat eredményei is fontosak.


[poll id="1086"]


Tanulási folyamat

Az előzetes tervek alapján talán a tavaszi első három összecsapáson (Puskás, Honvéd, Haladás) lehetett több pontot bekalkulálni a DVTK-nál, az azt követő három meccsen nagyjából két-három egységet. Ehhez képest az utóbbi kettőn „behúzott” az együttes négy pontot, ráadásul a Videoton ellen megfelelő volt a kaput eltaláló lövések száma is. Most már kezd összeállni a társaság? – kapta ezen felvetést is Egervári Sándor.

– A játékosnak idő kell ahhoz, hogy megismerje az elvárásainkat a pályán és nekünk is kell idő arra, hogy a megfelelő feladatokat tudjuk adni a játékosok számára, hogy mindenki a saját képességeinek a legjavát tudja betenni a közösbe – jegyezte meg a tréner. – Ez egy tanulási folyamat mind a két részről, úgy gondolom, hogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz. Az útra, amit mögöttünk hagytunk, jó visszatekinteni, de látszik, hogy sok mindenben sikerült előrelépni. A ritmusváltások, amiket korábban kevésbé csináltunk jól, most már sokkal jobban meg tudjuk tenni az ellenfél védőharmadában. A befejezések még nem mindig sikerülnek, vannak rossz döntések, de bízom abban, hogy a bajnokság végére közel kerülünk ahhoz, ami az alapvető elvárás volt ettől a félévtől.

Motiváltabb cserék

A közönségnek mindig vannak kedvencei, az utóbbi, Videoton-találkozón például Nikházi Márk nevét skandálták a nézők. Az egy szerencsés egybeesés volt, hogy éppen be is cserélte a középpályást? – kérdeztük Egervári Sándortól.

– A második félidő közepén már voltak problémáink, több játékosunk is a korábbi, Ferencváros elleni teljesítményéhez képest több hibával játszott a középpályán, tehát mindenféleképpen gondolkodtunk a cserében ezen a poszton, hogy a hajrában frissebb emberek kerüljenek be – hangsúlyozta a vezetőedző. – Végül bekerült egy támadó és két középpályás. Természetesen Nikházi Márk is azon meghatározó játékosok közé tartozik, aki hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez, van aki félidőn keresztül képes rá, van, aki egész mérkőzésen, s van, aki húsz percen keresztül. Ami fontos és jó volt látni, hogy óriási különbség volt az ellenfél cserejátékosai és a mi cserejátékosaink közötti motiváltságban. Ha csak az arcokat néztük a felezővonalnál, mikor bementek a játékosok, akkor majdnem biztos volt, hogy ebből mi fogunk kijönni sokkal jobban. Minden elismerésem azoké, akik nem sértődötten, hanem nagy elszántsággal tették be magukat ebbe a mérkőzésbe, s tudtuk megfordítani az akkor éppen meghatározó Videoton játékát.

Az Újpestről az alábbiakat jegyezte meg a DVTK vezetőedzője:

– Offenzív focit játszanak, védekezésben is az előremozgással tudnak nyomást gyakorolni, ezt felvállaltan teszik. Több jó meccsük volt, nagyon veszélyes ellenfelek, de szeretnénk idegenben is a győzelemre játszani, nem feltétlenül a labdabirtoklással, hanem inkább az okos futballal. Az egy pont már fontos pont lehetne, de azért úgy indulunk neki, hogy szeretnénk nyerni. Remélem, a regenerálást eredményesen tudtuk megoldani, és szombaton egy viszonylag friss, kihegyezett csapatunk lesz a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!