Sport

2016.03.25. 12:18

Már 37 esztendős, de ötször is a kapuba talált a mályinkai csatár

Mályinka - A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportjában remekelt a mályinkaiak csatára.

Mályinka - A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportjában remekelt a mályinkaiak csatára.A Mályinka – Varbó találkozón ötször vette be a vendégek kapuját Pápai István, aki oroszlánrészt vállalt 7-2-es sikerükből.

Harmincéves múlt

– A saját koromban már nem gyakori ez a teljesítmény még a megyei kettőben sem – emlékezett a szombati mérkőzésére a mályinkaiak kiválósága. – Húsz esztendeje futballozom ebben az osztályban, szerepeltem többek között Rudabányán, Boldván, Felsőtelekesen és Parasznyán is, de bajnoki és kupameccsen csak három találatig jutottam. A lefújás után – amikor a nyakamba borult mindenki – viccesen megjegyeztem: ne örüljetek, ezután eszembe sem jut visszavonulni, egy-két évet még biztosan kihúzok.

Pápai István négyet jobbal, egyet ballal „gyártott”, közlése szerint most csak a fejesgólt hagyta ki, máskor azonban ez is előfordul vele.

– Eredeti posztom a védekező középpályás volt – folytatta. – Az utóbbi hat esztendőben viszont csatárként szolgálom a klubomat. Most jócskán megünnepeltek, jócskán kijutott nekem a szép szóból: éltettek a társaim, a vezetőim és persze a nézőktől is megkaptam a magamét. Mivel a labdarúgás társasjáték, nekem is szükségem volt a társaimra, akik többször úgymond lyukra futtattak és jobbnál jobb labdákkal kínáltak meg. Ha kellett, cseleztem, ha kellett, akkor pedig lőttem és szinte minden akciómat beváltottam.

Rendszerkezelő

A mályinkaiak a középmezőnyben tanyáznak, de szeretnének előrébb lépni. Erről így vélekedett az ötgólos támadó:

– Szeretnénk bekerülni az első hat közé. Ha ez tavasszal nem sikerül, akkor a soron következő bajnokságban megvalósíthatjuk vágyunkat.

Pápai István Kazincbarcikán él, s mint olyan sokan a városiak közül, a BorsodChemben dolgozik, rendszerkezelőként keresi a kenyerét – szombati mérkőzését követően például vasárnap – amikor kerestük – éppen szolgálatában értük utol.


A másik ötös

A Keleti csoport keretében játszott Karcsa – Tiszakarád 10-0-s mérkőzésen Váradi István, a karcsaiak játékosa szintén ötször volt eredményes, de a bodrogközi futballistának nem ez a csúcsa, ugyanis a 2015. szeptember 27-én játszott Karcsa – Telkibánya (16-0) összecsapáson hat alkalommal köszönt be az ellenfél kapujába.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!