Sport

2016.03.31. 21:58

Magyar állampolgár lett Wehrs Kevin Daniel

Székesfehérvár - Wehrs Kevin Daniel, a Fehérvár AV19 jégkorongozója csütörtökön magyar állampolgár lett, így nincs technikai akadálya, hogy a hátvéd ott legyen a májusi, szentpétervári világbajnokságon.

Székesfehérvár - Wehrs Kevin Daniel, a Fehérvár AV19 jégkorongozója csütörtökön magyar állampolgár lett, így nincs technikai akadálya, hogy a hátvéd ott legyen a májusi, szentpétervári világbajnokságon.

Az egyesült államokbeli Plymouth-ban született 28 éves jégkorongozó - aki két éve igazolt Magyarországra - ünnepélyes keretek között tette le az állampolgársági esküt csütörtökön, Székesfehérváron.

"Reményünk szerint az elkövetkezendő hetekben és években számtalanszor veszi fel a magyar válogatott mezét egy számunkra oly kedves sportágban, a jégkorongban! Kívánom neki, hogy nemzetünk szolgálatában nagyon sok örömet szerezzen azoknak a szurkolóknak, akik már szintén régóta várták ezt a napot" - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Wehrs a minnesotai egyetem elvégzése után igazolt Európába, ahol először a norvég Lillehammer, majd a MOL Ligában szereplő Corona Brasov együttesét erősítette, a Fehérvár AV19 csapatához pedig 2014 őszén szerződött. A hátvéd az osztrák liga (EBEL) 2015/16-os idénye során 54 meccsen lépett jégre, hat gólt szerzett és 15 gólpasszt adott.

"Tavaly nyáron vetődött fel először annak a lehetősége, hogy magyar állampolgár legyek. Ez természetesen hatalmas boldogságot és óriási megtiszteltetést jelent számomra. Két éve élünk Magyarországon, nagyon megszerettem az országot. Különleges élmény lesz a májusi világbajnokságon éppen az Egyesült Államok ellen jégre lépnem. A magyar hoki folyamatosan fejlődik, így nagyon örülök annak, hogy a válogatott tagjaként bizonyíthatok" - nyilatkozta Wehrs Kevin Daniel.

A hátvéd szerepel Rich Chernomaz szövetségi kapitány március 21-én kihirdetett 78 tagú bő keretében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!