Sport

2016.03.05. 20:57

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nem bírt a Diósgyőrrel

Budapest/Miskolc - A listavezető Ferencváros nagy küzdelemben, izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég a Diósgyőr együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

Budapest/Miskolc - A listavezető Ferencváros nagy küzdelemben, izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég a Diósgyőr együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

A zöld-fehérek továbbra is hatalmas előnnyel vezetik a tabellát.

A Diósgyőr sorozatban öt vereség után tudott pontot szerezni idegenben.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Ferencváros-Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)

Groupama Aréna, 7144 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Gera (11., 11-esből), Pintér Á. (85.), illetve Bognár (17.), Novothny (88.)

sárga lap: Nagy D. (70.), Pintér Á. (90.), illetve Bacsa (24.), Egerszegi (25.), Bognár (44.), Okuka (54.), James (60.)

Ferencváros:

Dibusz - Leandro, Pintér Á., Nalepa, Ramírez - Nagy Á., Gera - Varga R. (Radó, 43.), Trinks (Nagy D., a szünetben), Lamah (Gyömbér, 87.) - Böde

Diósgyőr:

Rados - Okuka, Lipták, Nemes, Tamás - Elek, Egerszegi (Kovács G., 83.) - Barczi (James, 54.), Bognár I., Koman (Novothny, 88.) - Bacsa

Jól kezdett a Ferencváros, amely Gera Zoltán büntetőjével már a 11. percben vezetést szerzett. A Diósgyőr nem tört össze, és Bognár István távoli lövésével gyorsan egyenlített. A folytatásban a hazaiak nagy nyomás alatt tartották a Diósgyőrt, amely megpróbált minél gyorsabb ellentámadásokat vezetni, de az utolsó passzokba többször is hiba csúszott.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Ferencváros megpróbálta beszorítani ellenfelét, amely kontrákra rendezkedett be. A hazaiak egészen a hajráig nem jutottak el komoly helyzetig, innentől kezdve azonban sorjáztak a lehetőségek. Böde két nagy helyzetet is kihagyott, végül Pintér Ádám révén a 85. percben góllá érett a fölény. A zöld-fehér drukkerek azonban nem örülhettek sokáig, mert a csereként pályára lépő Novothny Soma első labdaérintéséből egyenlített.

A vendégek kis híján a győzelmet is megszerezték, de Bacsa Patrik gólját a játékvezető les miatt nem adta meg, így maradt a döntetlen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!