Sport

2016.03.05. 10:48

Diósgyőr: az első dán minta

Miskolc - DVTK: a „hétköznapok varázsa”, munkanapi vendégség a Ferenc­városnál. A labdarúgó NB I 23. fordulójában szombaton 18.00-tól Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK bajnokit rendeznek a fővárosban, a mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - DVTK: a „hétköznapok varázsa”, munkanapi vendégség a Ferenc­városnál. A labdarúgó NB I 23. fordulójában szombaton 18.00-tól Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK bajnokit rendeznek a fővárosban, a mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A múlt héten véget ért a második kör az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a 22 forduló során minden csapat játszott mindenkivel, oda-vissza (kivéve az MTK-t és a Paksot, mert nekik van egy halasztott meccsük). És ami most innen jön, a szezonzáróig tartó további 11 forduló, az a dán minta, ugyanis az ottani lebonyolítás szolgáltatott alapot a honi labdarúgó-szövetség vezetőinek, amikor a 12 csapatos bajnokságot 33 fordulósra írták ki. Hogy mekkorát szól majd, lesz-e dán dinamit durranása a Diósgyőrnek vagy bármelyik másik együttesnek, az még talány, de az biztos, hogy lesz, aki többet játszik otthon, és lesz, aki kevesebbet (a harmadik körben úgy játszanak a csapatok, hogy az előző bajnokság első hat helyezettje lesz hatszor pályaválasztó, míg a 7–10. helyezett, valamint a két újonc öt alkalommal). És lesz, akinek erősebb csapatok jutnak mostanában. Ilyen a DVTK is, hiszen az egy héten belül lejátszandó három bajnokit, sorrendben a Ferencváros vendégeként, a Videotont fogadva, és az Újpest otthonában játsszák a piros-fehérek.

Kiemelkedik

Maradva a sorrendnél: a labdarúgó NB I 23. fordulójában szombaton 18.00-tól Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek a fővárosban, az Üllői úton, és az összecsapást megelőzően úgy nyilatkozott Egervári Sándor, a piros-fehérek vezetőedzője, hogy az egy pont megszerzése bravúrnak számítana. A DVTK szakvezetője szerint nemcsak a Diósgyőr, hanem minden magyar csapat számára nagy kihívás a Ferencváros ellen játszani, amit az ország legszebb stadionjában tehetnek meg, a mostani meccset pedig két nagy szurkolótábor előtt vívják majd a felek. Egervári Sándor megjegyezte, hogy a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, de ha a Diósgyőr azt a játékot tudja nyújtani, amit az elmúlt hetekben, akkor ez pontszerzéssel párosulhat.

A piros-fehérek tavaszi három meccséről (Puskás 0-1, Honvéd 2-1, Haladás 1-2), így nyilatkozott a diósgyőri szakvezető:

– Kevesebb pontot gyűjtöttünk annál, mint amire számítottunk, ez negatív történet, játékban viszont sokat léptünk előre, azt mutatják az elemzések, hogy meccsről meccsre van fejlődés, és ha ez így megy tovább, akkor ki fogunk egyenesedni. Nagyon nehéz hetünk lesz, a legerősebb csapatok ellen kell játszanunk, de abban reménykedek, hogy több pontot fogunk tudni szerezni, még akkor is, ha nem mi vagyunk ezeknek a találkozóknak az esélyesei.


[poll id="1081"]


A DVTK-nak a legutóbbi két bajnokiján a helyzetkihasználással adódtak problémái, ebben a témakörben az alábbiakat fogalmazta meg a DVTK vezetőedzője:

– Képességek kérdése a helyzetkihasználás. Minden héten vannak kiscsoportos edzések, a védőknek külön, a támadóknak külön, pályaedzőmmel, Pisont Istvánnal igyekszünk sulykolni a játékosokba, hogy miként lehet eredményesen befejezni a támadást. Edzésen jól működik, de a tét az tét, belehibáztunk, remélem, most nem így lesz.

Az idei első három meccsen a játékvezetők tevékenysége is reflektorfénybe került, nem volt olyan bajnoki, amelyen ne a DVTK kárára történtek volna téves ítéletek. A téma felvetése során azonban Egervári Sándor kerülte a „bírózást”.

– Nekünk bent, az öltözőben azzal kell foglalkoznunk, hogy mi az, amit ki tudunk javítani – mondta a DVTK szakvezetője. – A játékvezetői ténykedésre nem tudunk hatással lenni. Azzal, ha nem reklamálunk, előrelépünk, és nem volt olyan, aki az elmúlt meccseken emiatt sárgát gyűjtött volna be. Van javítanivalónk a helyzetkihasználás terén, arra kell koncentrálnunk, hogy a minőséget tudjuk megjeleníteni a támadóharmadban. Ha ez így lesz, akkor meglehetnek azok a pontok, amelyeket szeretnénk a közeljövőben szerezni.

Az értékesítéssel

Egervári Sándor a dán mintás lebonyolításról azt mondta, hogy ezek olyan szabályok, amelyeken változtatni nem lehet, de hozzátette, hogy nem tartja igazságosnak, hogy van olyan csapat, amelyik ellen kétszer itthon, és van olyan, aki ellen kétszer idegenben kell játszani, és azt is kijelentette, hogy nem tartja jónak a háromfordulós rendszert.

– Szeretnénk távol tartani a védőharmadunktól a Ferencvárost, azért is, mert gyorsan játsszák a játékukat, és van egy Böde Danijuk, aki helyzet nélkül is képes gólt rúgni – mondta a mostani meccsről Egervári Sándor, aki a csapata előtti nehéz sorozatról a következőket nyilatkozta: – A fizikai felmérések kedvező képet mutatnak, a vállalások, a futóteljesítmény megfelelő a játékosok részéről, a gólhelyzetek értékesítésével van problémánk. Amennyi gólhelyzetünk volt a Honvéd vagy Haladás ellen, annyi most nem lesz, ezért lesz fontos, hogy az adódó lehetőségeket maximálisan használjuk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!