Sport

2016.03.18. 10:47

Aranyat sepertek a Jegesmedvék

Budapest, Miskolc - Veretlen maradt a rájátszásban a DVTK Jegesmedvék együttese, ami Mol Liga- és bajnoki aranyat ért.

Budapest, Miskolc - Veretlen maradt a rájátszásban a DVTK Jegesmedvék együttese, ami Mol Liga- és bajnoki aranyat ért.

A jégkorong Mol Liga döntőjének negyedik meccsét játszotta csütörtökön a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék csapata. A fővárosi mérkőzés nagy kérdése az volt, hogy az eddigi három meccsüket egyaránt nyerő Macik folytatják-e a rájátszásbeli győzelmi szériájukat. Az igen válasz pedig a Mol Liga címvédését és nem mellékesen a bajnoki győzelem duplázását is jelentette (magyar bajnokságot az idén sem rendeztek, ezúttal is a Mol Liga legeredményesebb magyar gárdája kapta a honi aranyat).

Mintegy háromszáz

A tegnapi nagy meccsre a DVTK-nál visszatért Pavuk és Dudas, ők az előző összecsapáson, szerdán az eltiltásukat töltötték, és mivel utóbbi játékos légiós helyet vitt el a csütörtöki meccsen (hiába magyar állampolgár már Dudas Jesse, az idényt külföldiként kezdte és a státusza évad közben nem változhat), így Leppanen ezúttal sem kapott szerelést, ismét ő volt az a légiós, aki létszám feletti lett. A DVTK az első perctől kezdve nagy tempót diktált, nyomták a kapujuk elé a fővárosiakat a piros-fehér-feketék, akiket 300 fős, jobbára sárga-feketében pompázó drukkerhad támogatott (tavaly még ez volt a csapat színe), a lelátón elsöprő fölényt aratva. A pályán nem akartak lemaradni a vendég játékosok sem, a 4. percben Somogyi talált közelről a kapuba úgy, hogy teljesen üresen maradt, és még igazítani is volt ideje a korongon, mivel a közelben hazai védőnek nyoma sem volt (1-0). Ezt követően nagyon rövid ideig nézett ki úgy, hogy ez egál meccs lehet, szinte csak tisztességből ment át kb. 1 percre a támadó harmadba a MAC, ezt követően megint a DVTK pressziója következett. A kék mezeseknek csak ritkán sikerült átlépniük a kék vonalat, hogy Gyenes kapust egy picit közelebbről lássák. A 12. percben pedig tulajdonképpen eldőlt a mecc­s és az aranyak sorsa. Smith bombája még kijött Bálizs kapusról, de jött Pavuk, és mivel a hazai hálóőr nem tudott visszakapaszkodni, kettőre nőtt a vendégek előnye. A folytatásban 18 másodpercet kellett várni az újabb Maci találatra, egy a korongszerzés után Somogyi készítette le a pakkot lövésre, Booras pedig kíméletlenül bevarrta a játékszert a ketrecbe (0-3). Ekkor elképzelhetetlennek tűnt, hogy a harmatos MAC visszakapaszkodjon a meccsbe…

Örömmámorban

A második játékrészből valamivel több mint 4 perc telt el, amikor a játékvezetők megítélték a meccs első kiállítását. A hazaiak fogyatkoztak meg, és a fór lejárta előtt nem sokkal Hajós betalált, csak, hogy lássa mindenki, komolyan veszik, amit csinálnak (0-4). 18 másodperccel később a semmiből szépített a fővárosi együttes, Silló volt eredményes, miután Saarenpaa remekül elvitt három védőt, és ott hagyta csapattársának a korongot lövésre (1-4). De ettől nem támadt fel a MAC, igaz, valamivel nagyobb parázzsal játszottak, de a tűz, az erő hiányzott belőlük, és amikor a 34. percben szétszakadt a védekezésük, Somogyi Hajóstól kapott passzt távolról – úgy, hogy védő nem állt előtte – és a kapu bal oldalába bombázott (1-5). Örömmámorban úsztak a vendégdrukkerek, és ezen az sem változtatott sokat, hogy a vendégek egyik legjobbja, Saarenpaa szép gólt szerzett egy minutummal később (2-5). Ennek érdekessége az volt, hogy kontrából született, vagyis a második hazai találat előtt is a DVTK támadott. A harmadik harmadban is tartotta a távolságot a Jegesmedvék együttese, közelibe csak Clarke és Terbócs került, előbbi a 45. percben egy lökésre válaszul kesztyűt, fejvédőt ledobva agyabugyálni kezdte a MAC játékosát, de diadalt csak lelátón ülhetett, ugyanis végleges kiállítást kapott ő is, akárcsak párbajtársa. A DVTK Jegesmedvék nem pörögte szét a végét, a háromgólos fölényen trónoltak Somogyiék, és ez a hajrában sem változott, amikor még egy kisbüntetést kaptak, mert ezt is kivédekezték.

">

Közzétette: DVTK Jegesmedvék – 2016. március 17.

Utána pedig jöhetett az ünnep. Ezt az utolsó cseppig kiélvezték a helyszínen, majd a csapat és a szurkolók az arany­élménnyel hazaindultak, és biztosak lehetünk abban, hogy találtak még útközben olyan utánpótlást, amiből az utolsó csepp csak sokára fogy ki. De van is ok a fiesztára, a miskolci jégkorongcsapat megvédte tavalyi Mol Liga-elsőségét és magyar bajnoki aranyát, ebben az évadban is veretlen maradt a rájátszásban, a döntőben 4-0-val seperte el legfőbb riválisát, azt a csapatot, amelyiket a 2015/16-os évadban tíz meccsből tízszer legyőzött.


Jegyzőkönyv

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék

2-5 (0-3, 2-2, 0-0)

Budapest, 1500 néző. V.: Kincses, Warschaw (Muzsik, Váczi).

MAC Budapest: Bálizs – Olson, Tokaji (1), Saarenpaa 1 (1), Silló 1 (1), Hayes – Quinn, Stipsicz, Nagy K., Terbócs, Németh A. – Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Szappanos – Nagy P., Németh Á., Schmál, Egyed, Arany (k). Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert, Dudas, Somogyi 2 (1), Dansereau, Booras 1 (4) – Smith (1), Clarke, Tóth A., Hajós 1 (3), Cseter – Gőz, Vojtkó, Pavuk 1, Galanisz (1), Miskolczi – Láda B., Popovics, Ritó, Fekti, Adorján (k). Vezetőedző: Jason Morgan.

Kiállítások: 2 perc+végleges fegyelmi (Terbócs), illetve 4 perc+végleges fegyelmi (Clarke).

Majoross Gergely: – Megszereztük a második helyet, és nem elbuktuk a döntőt. Nagy munkát végeztünk, pár hónap alatt évtizedeket hoztunk be, remélem, hogy nagy lépésekkel folytatjuk tovább, és még erősebb szereplői leszünk a magyar jégkorongnak.

Jason Morgan: – Őrült évad volt, az edzőváltással és mindennel, amin a csapat keresztülment. Nagyon keményen dolgoztak a srácok, ezúttal is gratulálok nekik. Nagyon jó érzés győztesnek lenni. A rájátszásban mindkét csapat erős ellenfél volt, örülök, hogy a fontos pillanatokban a fiúk megmutatták, hogy helyén van a szívük.

A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4-0, a DVTK Jegesmedvék javára.


Videók:


">
">">

Közzétette: DVTK Jegesmedvék – 2016. március 17.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!