Sport

2016.03.26. 10:40

A nulláról kezdi a rájátszást az MVSC

Miskolc - Nehéz helyzete ellenére az Albrecht-MVSC-MVSI csapata még nem mondott le a bennmaradás eléréséről.

Miskolc - Nehéz helyzete ellenére az Albrecht-MVSC-MVSI csapata még nem mondott le a bennmaradás eléréséről.

A női röplabda NB I-ben megkezdődik az alsóházi rájátszás, a 9–12. helyért zajló csatározások 1. fordulójában szombaton 11.00-tól Budapesten, a TFSE vendége lesz Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttese.

A másik párban a Budaörsi DSE a kecskeméti RÖPKE SE ellen kezd, és ezen négy csapat közül kerül ki – a hat fordulóban oda-vissza lejátszandó meccsek után – a kieső gárda (az utolsó, vagyis a 12. helyen végző) és az osztályozós (az utolsó előtti, vagy a 11. helyen záró).

Mivel a négy csapat az alapszakaszban megszerzett pontjait magával viszi, viheti a rájátszásra, így három együttes jóval előnyösebb helyzetben van, mint a miskolci vasutasok, akik a bajnoki alapszakasz 22 meccse során nemcsak, hogy nem érezhették meg a győzelem ízét, de még pontot sem szereztek.

A gondok nem változtak

Az MVSC-t, ahogy végig az évad során, így az elmúlt hetekben is ugyanazok a gondok sújtották: nem tudtak megfelelő létszámban edzéseket tartani, meccskörülmények között készülni.

– Az előző héten és a múlt hetet is ideszámítva kemény, fizikális felkészüléssel hangolódtunk a bajnokság második részére – mondta Kerekes Attila, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI edzője. – A csapatjellegű foglalkozásokon azonban – sajnálatos módon – többek sérülése, munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudtunk teljes létszámban jelen lenni, így viszonylag keveset tudtuk gyakorolni azt, amit szerettünk volna.

Hét, nyolc, kilenc játékossal nehéz szakmai feladatokat megoldani, ez egy picit hátráltató. De az mindenképpen pozitívum, hogy az elmúlt hét szombatján két edzőmeccset is játszottunk az NB I-re aspiráló, fővárosi Palota csapata ellen, és ezen sok olyan erényt csillantott meg a csapat küzdeni tudásból és a játék több eleméből, ami bizakodásra ad okot.

Két „légióssal”

A szakvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a tatai „légiósok”, kölcsönjátékosok közül ezúttal ketten lesznek jelen a bajnokin, az MVSC-t erősítendő Mészáros és Sinai, továbbá azt elmondta Kerekes Attila, hogy a szokatlan délelőtti kezdés nem jelenthet problémát, hiszen a múlt heti edzőmeccseket is erre az időpontra tették, hogy ne legyen újszerű ez a helyzet. Arról pedig, hogy milyen reményekkel lép pályára a Vasút a TFSE ellen, a miskolciak edzője a következőket mondta:

– Ha azokat, amit a Palota elleni edzőmeccsen bemutattunk, most is meg tudjuk jeleníteni a pályán, akkor lehet esélyünk arra, hogy elérjük azt, amit szeretnénk, vagyis, hogy a TFSE-t legyőzzük. Kétségtelen, hogy a többi csapattal ellentétben, mi a nulláról kezdjük a rájátszást, de ennek ellenére nem mondunk le a bennmaradás kiharcolásáról, ami a 11. osztályozót jelentő hely elérését jelentené első körben.

Az első lépés a holnapi meccs ezen az úton, és amíg van egy szikrányi esélyünk arra, hogy elérjük a célunkat, addig a maximális hozzáállással kell küzdenünk, játsszunk akár idegenben, akár itthon.

- ÉM-BCS -


Az MVSC órarendje az alsóházi rájátszásban

1. forduló, március 26. (szombat), 11.00: TFSE – Albrecht-MVSC-MVSI

2. forduló, április 2. (szombat), 17.00: Albrecht-MVSC-MVSI – RÖPKE SE

3. forduló, április 9. (szombat), 17.00: Budaörsi DSE – Albrecht-MVSC-MVSI

4. forduló, április 17. (vasárnap), 17.00: Albrecht-MVSC-MVSI – TFSE

5. forduló, április 24. (vasárnap), 17.00: RÖPKE SE – Albrecht-MVSC-MVSI

6. forduló, április 30. (szombat), 17.00: Albrecht-MVSC-MVSI – Budaörsi DSE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!