Sport

2016.02.18. 12:35

Vegyész RC: az Anyukám szakácsától kapott segítséget az edző

Kazincbarcika - Csütörtökön 17 órától Kaposváron lép pályára a Vegyész RC-Kazincbarcika csapata.

Kazincbarcika - Csütörtökön 17 órától Kaposváron lép pályára a Vegyész RC-Kazincbarcika csapata.

Az előző héten a kupadöntők tartották lázban a honi röplabdás társadalmat, ám a héten már újra bajnoki találkozókat rendeznek. A férfiaknál az NB I őszi sorsolásakor szombatra írták ki a Fino Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika összecsapást, ám mert ezt a rangadót (az első helyezett fogadja a harmadikat) közvetíti a közszolgálati televízió sportcsatornája, így a meccs átkerült két nappal korábbra, csütörtökön 17 órára.

Kijött erények

– Demeter György kollégám gárdája megnyerte a kupát, úgyhogy egy újabb szép sikert könyvelhetett el a somogyi klub – mondta lapunknak Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője. – A Kaposvár a bajnoki címvédő, az ősszel itthon kikaptunk tőlük 3:0-ra, de két szett is 27 pontig ment. Ez volt az az emlékezetes hétvége, amikor szombaton az elhalasztott találkozónkat játszottuk Dágon, aztán másnap fogadtuk a Finót. A DKSE-t megvertük, de utána kiderült, hogy egy-két játékos azért nem bírja el azt a fajta terhelést, amit két összecsapás jelent két nap alatt, ráadásul úgy, hogy mind a kettő ellenfél jó erőt képvisel, a kaposváriak különösen. Azóta rengeteget dolgozott a csapat, a munka hatására kijöttek az erényeink, több téren is előreléptünk a novemberi meccshez képest. Biztosak vagyunk abban, hogy a házigazdák harapósak és határozottak lesznek, számunkra az alapcél az, hogy szettet, szetteket nyerjünk. Persze a győzelmet nem lehet kizárni, de ehhez elengedhetetlen lesz az egység, a fegyelmezettség és a maximális koncentráció. A Dág nemrég megtréfálta mostani riválisunkat, győzött ellene 3:0-ra, de azt is szükséges megemlíteni, hogy volt hiányzójuk a somogyiaknak. Voltak mostanában változások a Kaposvár felállásában, univerzálból kikerült Németh, a helyét Dávid foglalta el, aki korábban szélső ütő-nyitásfogadó volt, míg a szélső ütő szerepkört Bozóki tölti be. Gyors és precíz labdái vannak riválisunknak, blokk és mezőnyvédekezésben fel kell venni velük a versenyt. Ami még erényük, azok az igen erős nyitások, szinte mindenki tud felugrásból szerválni. Jó, küzdelmes mérkőzést remélek, és azt, hogy nálunk is elsül pár embernek a keze…

Néha lutri

A szakvezetővel folytatott beszélgetés során nem hagyhattuk ki a Vegyész előző, február 6-i bajnoki mérkőzését: Toronyaiék csupán 3:2-re tudták megverni a Pénzügyőrt.

– Nekem is van részem abban, hogy az az összecsapás úgy alakult, ahogy – ismerte el Toma Sándor. – Ha nem cseréltem volna, akkor valószínűleg más eredmény születik, de úgy gondoltam és gondolom: nem azért edzünk 14-en, hogy aztán mindig csak ugyanaz a 6 játékos legyen a pályán… Tehát beküldtem olyanokat is, akik kevesebbet játszanak, de ezúttal nem tudták azt a teljesítményt hozni, amit egyrészt elvárnak maguktól, másrészt mi tőlük. Hat röplabdázónk dolgozik a sport mellett, egy tanul, és néha lutri, hogy az adott pillanatban kitől mit lehet várni. A jeleket nézem az edzéseken, de még akkor sem biztos, hogy élesben minden rendben lesz, ha az adott játékos gyönyörűen tette a dolgát a tréningen. Azt is hozzáfűzném: a Pénzügyőr nem rossz kis gárda, de annak a tapasztalatnak, ami nálunk van, markánsabban elő kell jönnie.

Kassán jártak

A kupadöntő adta szünetet edzőmeccsre használta ki a VRCK. Az észak-borsodiak (újra) Kassán, a helyi élvonalbeli együttes vendégei voltak, és a 0:4-es végeredmény ellenére Toma Sándor hasznosnak ítélte meg a „kinn” töltött órákat.

– Egy olyan meccs, amelyen koncentrálni kell, s amelyen lehet tanulni, mindig jól jön – fogalmazott Toma Sándor. – Igyekeztem játéklehetőséget adni mindenkinek, annak különösen örültem, hogy nyitásfogadásban többet hoztunk, mint az előző találkozásunk alkalmával. Hazafelé jövet egy váratlan csapatépítő momentum is történt velünk, mert Méra környékén, a 3-as főúton három autónk is defektet kapott, úgyhogy segíteni kellett a társaknak. Az én gépjárművemnek mindkét hátsó kereke felmondta a szolgálatot, az encsi Anyukám mondta Étterem egyik szakácsa segített ki. Valami volt ezen a szakaszon, mert nem csak mi jártunk így...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!