Sport

2016.02.19. 09:41

Vegyész RC: A remek játék még egy szettre sem volt elegendő

Kaposvár, Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I hét végi fordulójából – televíziós közvetítés miatt – két nappal korábbra került a táblázat éllovasának, a Fino Kaposvárnak, valamint a harmadik helyezett észak-borsodiaknak somogyi csatája.

Kaposvár, Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I hét végi fordulójából – televíziós közvetítés miatt – két nappal korábbra került a táblázat éllovasának, a Fino Kaposvárnak, valamint a harmadik helyezett észak-borsodiaknak somogyi csatája.

Nagyon összeszedetten és koncentráltan kezdte a mérkőzést a Vegyész, ez pedig az eredményben is megmutatkozott (0-4). Kovácsék a folytatásban is tartották magukat, a másik oldal leginkább Németh F. bombáival mutatta magát, de az első technikai időnél is a Toma-gárda állt jobban (5-8). Árva egyes blokkja volt remek, de nem csupán ez, hanem a labdamenetek is. Dávid ászértékű szervájával lett 9-10, a házigazda fellángolását a barcikaiak vezetőedzője igyekezett megtörni egy időkéréssel. Ez nem sikerült (12-10), Dávid még mindig parádézott és sáncban is akadtak jó pillanatai a hazai alakulatnak. Ekkor viszonylag sok volt a rontás nyitásban (15-13), a második technikai szünet Szabó D. hálóba küldött labdájánál érkezett (16-14). Juhász centerpontja és Dávid széles ütése egyenlítést jelentett, kiegyenlített volt az összecsapás (18-18). 23-23-mal érkeztek a felek a végjátékhoz, Juhász blokkja után jöhetett a VRCK-játszmalabda, ami „elszállt”, aztán a vendégmester időzött (25-24), a szettet Dávid fejezte be.

Bármi lehet

A második menetet is Dávid, az ő ponterős játéka nyitotta (3-1), ami alapot adott a Kaposvárnak, a VRCK azonban visszazárkózott (5-5). Árva életerős nyitásával nem tudott megbirkózni a másik oldal (7-8), amikor a kötelező pihenőnél szusszanhattak a játékosok. Ide-oda születtek az egységek, hol Szabó D-ék csináltak valami szépet, szemet gyönyörködtetőt, hol Bagicsék (11-11, 14-14). Egy barcikai hosszú szerva után lett 18-16, de Banai nyitása egált ért. Most is úgy nézett ki, hogy bármi lehet a hajrában, a somogyiakat Dávid vitte (ismét) a hátán. Németh F. nyitásai „ültek” (23-20), időt is kért Toma Sándor. Ez sok eredményt nem hozott, már túl nagynak bizonyult csapata hátránya (25-21).

Feljövő VRCK

A harmadik felvonásra fel volt adva a feladat a Vegyésznek, amely a meccs eddigi részéig megfelelő teljesítményt nyújtott, annak ellenére, hogy elvesztette az első két játszmát. Vajda blokkolta Juhászt, a kaposvári röplabdázó csinálta a következő pontot is (6-3). Kezdett ellépni a belelendült Fino (9-3), Árváék még mindent megpróbáltak (10-6), de Dávid továbbra is vezérnek bizonyult (13-6). Ez már elég „széles” előnynek tűnt, a kérdés az volt, tudnak-e fordítani a szett, a mérkőzés menetén a borsodiak. A különbség maradt (16-10), de pár perc alatt látótávolságon belülre küzdötte magát a VRCK (18-16). Szabó D. ütésével alakult 20-19-re az állás, vagyis nyílt lett a találkozó (23-22), Kovács Z. kulcspillanatban hibázott, és egy kaposvári blokk a mérkőzés végét jelentette. Az éllovas 82 perc alatt ugyanúgy 3:0-ra nyert, mint az ősszel Kazincbarcikán.

Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika

3:0 (24, 21, 22)

Kaposvár, 350 néző. V.: Halász, Pőcze.

Fino Kaposvár: Magyar, Dávid, Rása, Bagics, Vajda, Németh F. Csere: Bozóki (liberó), Keen. Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Kovács Z., Árva, Szabó D., Banai, Juhász. Csere: Bene (liberó), Dudás (liberó). Vezetőedző: Toma Sándor.

Demeter György: – Nem voltunk százszázalékosak a mai napon, ezért különösen örülök annak, hogy 3:0-ra tudtunk nyerni egy jó kis mérkőzésen. Kellett egy-két bravúr a mezőnyben, meg vagyok elégedve a játékosok teljesítményével.

Toma Sándor: – Az volt a cél, hogy egységesen, stabilan játsszunk, ezt a második szett végéig tudtuk hozni. A harmadik szettben nagyobb előnyt szerzett a Kaposvár, de fel tudtunk jönni, a végjátékban egy kis plusz kellett volna. A mutatott játéknak örülök, erre lehet építeni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!