Sport

2016.02.19. 14:28

Öt gárda rúghat labdába a másodosztály második helyéért

Mezőkövesd - A matyóvárosiak megcélozzák az élvonalat, hátrányukat egyáltalán nem érzik „tragikus” nagyságúnak.

Mezőkövesd - A matyóvárosiak megcélozzák az élvonalat, hátrányukat egyáltalán nem érzik „tragikus” nagyságúnak.

A hét végén megkezdődik a pontvadászat a labdarúgó NB II-ben. A Mezőkövesd Zsóry FC a 16. forduló keretében szombaton 14 órától a Vác FC vendégeként lép pályára. Az osztályból két együttes – az első és a második – jut fel az élvonalba. A listavezető Gyirmót FC Győr már-már páholyban van, hiszen 33 ponttal rendelkezik, az üldözők közül a Zalaegerszegi TE FC 27, a Budaörsi FC 26, a Szeged 2011 és a Mezőkövesd Zsóry FC egyaránt 23, míg a Kisvárda 22 pontos.

Jól sikerült

– Bárhogyan csűröm-csavarom a táblázatot, azt látom, vagy inkább érzem, hogy még hat alakulat is élvonalbeli lehet – kezdte Hagyacki József, a matyóvárosiak ügyvezető igazgatója. – A Gyirmót kicsit meglépett, a második és a hatodik között viszont csak 5 pont a távolság, s a 3 pontos rendszerben ez egyáltalán nem sok, behozható, netalán „elkótyavetyélhető”. Mindegyik gárda masszív, így nem lesz egyszerű feladata annak a társaságnak, amelyik a fejébe vette az NB I-es tagságot. Azt nem tudom, hogy hol és mi a célkitűzés, mi viszont kimondtuk, hogy nálunk az élvonal kiharcolása az elvárás.

A sárga-kékek egyik elöljárója felkészülésüket jónak ítélte meg, mint mondta: minden feltételt előteremtettek, munkájukat semmi és senki nem hátráltatta. Nem utaztak külföldre, a városban és környékén, valamint a sporttelepükön minden adott volt a zavartalan munkavégzéshez.

Nagy reményekkel

– Keretünkben sok változás történt – folytatta Hagyacki József. – Kilencen érkeztek Mezőkövesdre, a fiúkat azért hoztuk, hogy erősödjünk velük. Mivel edzőmérkőzéseink közül több is kiválóan sikerült, jó okkal tételezzük fel azt, hogy helyes úton járunk. A tesztmeccsekből ugyan nem lehet végkövetkeztetéseket levonni, mert a pontokat a bajnoki összecsapásokon adják, de a játékosok mozgásán látszott, hogy értik a dolgukat. Szóval optimisták vagyunk a klubnál és személy szerint jómagam is nagy reményekkel várom a tavaszi idényt.

A borsodiak az utolsó előtti Vác vendégeként nyitnak, szombati vendégszereplésüktől 3 pontot vár az ügyvezető igazgató, aki természetesen elkíséri „fiait” a Duna-parti városba.

Szép lenne, ha…

– Mivel a Gyirmót 10 ponttal vezet előttünk, reális esélyünk csak a második helyre lehet – jegyezte meg a mértéktartásáról híres sportvezető, aki hozzátette: – Töretlenül hiszünk abban, hogy másodszor is tagjai leszünk a legmagasabb osztálynak. Szép lenne, ha egyre szépülő sporttelepünkben, amely már olyan, mint egy ékszerdoboz, újra fogadhatnánk az ország legjobb együtteseit. Végigkövettem a Pintér Attila vezetőedző által irányított alapozást, így a legteljesebb nyugalommal várom a szezonkezdetet. Trénerünknek egyébként különösen az átigazolások esetében igyekeztem segítséget nyújtani, s mondhatom, hogy a mesterrel azonos hullámhosszon vagyok, vagyunk. Szombattól már minden megy a maga útján, hogy a pontvadászat végén…, de ezt a mondatot június első vasárnapján fejezzük be.

ÉM-KT

Jöttek-mentek Mezőkövesden

Érkezők: Fröhlich Roland (Paks), Hosszú Levente (Veresegyház), Mihai Nicorec (román-magyar, Farul Constanta), Orosz Márk (Dunaújváros PASE), Tóth Bence (Szolnok, szabadon igazolhatóként).


Kölcsönbe érkezők: Horváth Tamás (Videoton FC), Sós Bence (DVSC-TEVA), Szilvási Péter (DVSC-TEVA), Szatmári Lóránd (MTK), Vági András (Paks).


Kölcsönből visszatérők: Szalai Vilmos (Soproni VSE).


Távozók: Bajzát Péter (Soroksár), Harsányi Zoltán (Nyíregyháza), Izing Martin (Kisvárda – kölcsön után végleg), Máté János (Gyirmót), Szalai Vilmos (Nyíregyháza), Takács Péter (Békéscsaba).


Kölcsönbe távozók: Ribánszki László (szlovákiai, Kisvárda).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!