Sport

2016.02.26. 11:05

Benczés Miklós sportigazgató is Diósgyőrben

Miskolc - Egy hónapon belül a második feladat is „megtalálta” a Diósgyőrbe február elején visszatért szakembert.

Miskolc - Egy hónapon belül a második feladat is „megtalálta” a Diósgyőrbe február elején visszatért szakembert.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, Szabó Tamás csütörtökön Benczés Miklóst mutatta be az együttes új sportigazgatójaként. Elődjének, Árki Gábornak a távozását a múlt héten hétfőn jelentette be a klub, az ő feladatait veszi át most Benczés Miklós.

Érdekesség, hogy Árki Gábor a távozása előtt három és fél héttel mutatta be Benczés Miklóst mint a klubhoz visszatérő labdarúgó szakembert, akit eddig a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia igazgatójaként jegyeztek, és akinek a feladatául az akadémia napi működtetését, a működéssel kapcsolatos sportszakmai adminisztrációt és a megfelelő stratégia felállítását határozták meg elsődlegesen, illetve ezen túlmenően a hazai és nemzetközi partnerklubokkal való kapcsolattartást, valamint a DVTK-val együttműködő egri és salgótarjáni utánpótlás felügyeletét. Ehhez „nyerte el” pluszban a sportigazgatói „tárcát” Benczés Miklós, akitől megtudtuk, hogy kért egy kis gondolkodási időt, mielőtt igent mondott volna, és azt sem titkolta, hogy a két feladat párhuzamos ellátásában lesz majd egy segítője is (akinek a személye még nem ismert). A DVTK-hoz 46 hónap után, február 1-jével visszatérő Benczés Miklós azt is elmondta, hogy tudomása szerint a sportigazgatói poszt betöltésére Árki Gábor javasolta őt, ezt követően kezdett tárgyalásokat vele Szabó Tamás.

A DVTK új sportigazgatója a „beavatásán” arról is szót ejtett, hogy előnyt jelenthet számára, hogy a klubnál korábban több szakmai feladatot is ellátott, volt utánpótlásedző, másodedző és vezetőedző is, illetve az is, hogy az elmúlt hetekben volt alkalma belelátni a klub – 2012. áprilisi távozása utáni – megváltozott struktúrájába, valamint, hogy van személyes tapasztalata a vezetőedzői, sportigazgatói együttműködésről, hiszen dolgozott ilyen felállásban, igaz, még edzőként.

A „rendelésről”

Benczés Miklós a sportigazgatói és a vezetőedzői feladatok mellé-, illetve fölérendelésének kérdésköréről úgy nyilatkozott, hogy a vezetőedző felel a csapat szakmai munkájáért, a sportigazgatónak pedig őt kell segítenie, illetve, hogy az általa betöltött új poszt a hierarchiában eddig a szakvezető felett volt, de, hogy miként lesz ezután, azt majd a klubvezetés kidolgozza, meghatározza.

A sportigazgató egyik – a szurkolók számára talán legfontosabb és leginkább látható – feladata az átigazolási ügyek kezelése, erről Benczés Miklós a következőket mondta:

– Elsősorban a vezetőedző, vagyis Egervári Sándor elképzelései a meghatározóak ezen a téren, de ezenkívül létezik a klubérdek, a Magyar Labdarúgó Szövetség érdeke, és ezen hármas mellett van egy negyedik is, a szurkolók elvárása. Ezen a téren ennek a koordinálása lesz az én feladatom.

Amikor arra kértük Benczés Miklóst, hogy röviden foglalja össze, hogy mivel egészülnek ki az eddigi feladatai, így válaszolt:

– Ha nem kell hosszan sorolnom, akkor címszavakban: az átigazolási időszakban a keret kialakítása, távozó és érkező játékosokkal kapcsolatban a szakmai stábbal való szoros együttműködés, egyéb sportszakmai személyi kérdések, amire friss példaként tudom mondani az utánpótlástól távozó masszőr Magyar Viktor utódjának a megtalálása Vígh Márton személyében, a felnőtt csapat mindennapi működéséhez szükséges szakmai feltételek megteremtése, a klub képviselete szakmai téren, kapcsolattartás az országos szövetséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!