Sport

2016.02.12. 14:30

A kapitányi szabadságról (is)

Miskolc - Csak egy miskolci játékost hívott meg keretébe Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Miskolc - Csak egy miskolci játékost hívott meg keretébe Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

A jégkorong Mol Liga alapszakaszának végén a DVTK Jegesmedvék együttese végzett az élen. Ennek ellenére a csütörtökön megkezdődött, budapesti olimpiai selejtező tornán szereplő nemzeti csapatunkba a piros-feketék csak egy sportolót delegáltak. Rich Chernomaz szövetségi kapitány – a sokadik szűkítés után – a védő Gőz Balázsnak adott bizalmat.

Befolyásolhatta…

– Mit mondjak erre? – kérdezett vissza Egri István, a klub többségi tulajdonosának, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesületnek az elnöke, a sportág helyi első embere. – A keretet a kapitány és segítője, Majoross Gergely, a MAC Budapest vezetőedzője – akivel az előző idényben három aranyérmet szereztünk – jelölte ki, és a szövetség elnöksége, amelynek tagja vagyok, hagyta jóvá. A véleményemet már elmondtam: úgy érzem, hogy többet érdemeltünk volna, de nem tehetek semmit.

Arra a kérdésre, hogy Rich Chernomazt befolyásolta-e Majoross Gergely, Egri István nem kívánt válaszolni, ugyanakkor megjegyezte:

Köt a testületi fegyelem, azaz a döntést nekem is képviselnem kell, akár tetszik, akár nem.

A DVTK Jegesmedvék híveit különösen a kanadai-magyar kettős állampolgár, Dudas Jesse mellőzése érintette váratlanul. A védővel kapcsolatban azonban Egri István tiszta vizet öntött a pohárba:

– Az olimpiai selejtező tornára őt még nem vehette számításba a kapitány, ugyanis ezt csak két lejátszott szezon után teheti. Dudasnak pedig ez a második idénye, ennek szellemében a májusi, Oroszországban sorra kerülő világbajnokságon – ha számít rá a kapitány – már ott lehet.

Az közismert, hogy a Fehérvár AV19 gárdája az EBEL névre hallgató, osztrák „alapú” profi ligában lecsúszott a rájátszásról, így – tagjainak visszajátszásával – akár befolyásolhatja a Mol Liga végküzdelmeit, már ha van ilyen szándéka… Erről is megkérdeztük Egri Istvánt, aki erre így reagált:

– A székesfehérváriaknak tizenöt olyan magyar játékosa van, aki szerepelhet a Mol Ligában is. Igen ám, de ebből az előzőleg megnevezett „kontingensből” mindig csak öt lehet a jégen, vagyis mérkőzésenként ennyien játszhatnak vissza.

ÉM-KT

A magyar keret

A magyar jégkorong-válogatott olimpiai selejtezőtornán részt vevő kerete:

Kapusok: Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19).

Bekkek: Gőz Balázs (DVTK-Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István (MAC), Pozsgai Tamás (MAC), Stipsicz Bence (MAC), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa, olasz).

Csatárok: Frank Banham (Fehérvár AV19), Bartalis István (Fehérvár AV19), Benk András (Fehérvár AV19), Kovács Csaba (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Fehérvár AV19), Andrew Sarauer, (Fehérvár AV19) Vincze Péter (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Nagy Krisztián (MAC), Sofron István (Klagenfurt, osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!