Sport

2016.01.19. 09:24

ÓAM-Ózdi KC: élvonalbeli ellenfelekkel

Ózd - A Mezőkövesddel és az Egerrel is játszik a felkészülési időszakban az NB I/B-s ózdi férfi kézilabdacsapat.

Ózd - A Mezőkövesddel és az Egerrel is játszik a felkészülési időszakban az NB I/B-s ózdi férfi kézilabdacsapat.

Bő két héttel ezelőtt kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabdacsapata. Az NB I/B-s bajnokság negyedik helyén álló együttes eddig hazai körülmények között dolgozott, néhány nappal ezelőtt pedig az NB II-es Miskolc otthonában játszott egy 3×25 perces edzőmérkőzést.

Az ózdiakra kedden délután öt órától egy még nehezebb erőfelmérő vár, hiszen 17 órától az élvonalbeli Mezőkövesd otthonában vendégszerepelnek.

Az ÓAM-Ózdi KC az előttünk álló hétvégén az egri Dobó Kupán vesz részt, ahol egy csoportban szerepel az NB I-es Egerrel, valamint a második vonalban szereplő Vecséssel és a Füzesabonnyal is. A csoporttalálkozók után, a torna végén még egy helyosztó is vár majd a piros-kékre.

A tervek szerint január utolsó napjaiban még a Nyíregyháza vendégszerepel majd a borsodi városban, így a csapat hét felkészülési találkozóval a háta mögött vághat majd neki az NB I/B-s bajnokság tavaszi felének.

– Az első két hétben igyekeztünk megszerezni a kellő fizikális erőnlétet, mostantól pedig a bajnoki rajtig a gyorsításon lesz a fő hangsúly – mondta a felkészüléssel kapcsolatban Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – A fiúk remekül dolgoztak, de ebben az időszakban még nyilván előfordulnak hibák. A lényeg, hogy az első tavaszi tétmérkőzésre és az egész szezonra összeálljon a védekezés és a támadójáték is.

Az ÓAM-Ózdi KC február 6-án Balassagyarmaton kezdi meg az NB I/B-s bajnokság második felét, hazai pályán pedig február 14-én, vasárnap a Kecskemét ellen mutatkozik be a társaság.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!