Sport

2016.01.05. 13:03

DVTK: Ez a keret többre hivatott

Miskolc - Egervári Sándor, a DVTK új vezetőedzője több pontot szeretne tavasszal az őszi termésnél.

Miskolc - Egervári Sándor, a DVTK új vezetőedzője több pontot szeretne tavasszal az őszi termésnél.

Kedden reggel hivatalosan is megkezdődött a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának téli, tavaszi felkészülése, az első edzés előtti sajtótájékoztatóval, amelyen Szabó Tamás, az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, Árki Gábor a klub sportigazgatója, és az új szakmai team két tagja, Egervári Sándor vezetőedző és Pisont István pályaedző vett részt.

A jelentős múlt is döntött Egervári javára

– Időben egy picit visszamenve, a nyáron új vezetőedző érkezett Bekő Balázs személyében, de sajnos a csapat elmúlt szezonban nem úgy teljesített, ahogy a klub, a szurkolók elvárták volna, ezért történt a váltás, ami maximálisan indokolt volt – kezdte Szabó Tamás, az új edző hivatalos bemutatását. – Amikor nyilvánvaló vált, hogy változtatnunk kell, és elkezdtük az új edző keresését, sok név felmerült. Végül Egervári Sándor mellett tettük le a voksot, mert jelentős múlt állt mögötte, és mert, ahol dolgozott, ott eredményeket tudott felmutatni. Azt reméljük, hogy olyan együttest formál majd, amelyik csapatként megfelelő teljesítményt nyújt, és ami a szurkolókat elégedettséggel fogja eltölteni.

Nagy létszámú és hozzáértő közönség

Az új vezetőedző, Egervári Sándor a székfoglalójában a következőket mondta:

– Hétfőn erős napunk volt, megpróbáltunk rengeteg információt begyűjteni, felkészülni az új helyzetre. Megtisztelő volt a DVTK felkérése, az elmúlt évben sokat hezitáltam, különböző felkérések kapcsán, és most egy olyan csapat életében szeretnék eredményes segítő lenni, amelyik az elmúlt évtizedekben többször volt meghatározó a magyar labdarúgásban, például Veréb Gyuriék idejében. És bár ő most nincs itt, de az edzői stábnak a tagja. A klubvezetés reálisan látja a pillanatnyi helyzetet, nem feltétlenül vár fantasztikus eredményeket már az elején. Tisztában vagyunk azzal, hogy tetemes a ponthátrányunk, és hogy előre is tudjuk haladni, bravúros tavaszt kell produkálni. Szeretnénk több pontot szerezni, mint ősszel, a hatékony, agresszív futball alapjait megteremteni, kiszolgálni a közönséget, azt a közösséget, amelyik szintén meghatározója a magyar futballnak. Mert ha sikerek vannak, akkor a Diósgyőr és a Ferencváros az, ahol a legnagyobb létszámú szurkolótábor, hozzáértő közönség van. Szeretnénk az elvárásoknak megfelelni. A játékoskeretben minimális változások várhatók, lesz egy-két távozó és érkező, de most még sokat nem tudok mondani a keretről, viszont azt remélem, hogy a törökországi edzőtáborba az a 23 játékos utazik majd, akik tavasszal meghatározók lehetnek. És, hogy miért Pisont Istvánt választottam segítőül? Meglehetősen sokat dolgoztunk együtt Kenyeres Imrével, Csábi Józseffel, de nekik kötött szerződésük van. A DVTK mostani csapatában vannak olyanok, akikkel együtt dolgoztam, van, akinek akinek az apját is edzettem, gondolok itt Bognár Gyurira. Pisont Pista is volt játékosom a Honvédban, az U20-as világbajnokságon a stábunk tagja volt, és sokat segített. Az elmúlt években pedig az U17-es és U19-es válogatott mellett Both Józsefnek a segítője volt, és úgy vélem, hogy bátran tudok majd támaszkodni rá. Rajta kívül a stáb tagja lesz még Veréb Gyuri és Lippai Józsi.

Az eredmény a cél

Az új vezetőedző első számú segítője, Pisont István is szóhoz jutott a sajtótájékoztatón:

– Nagyon megtisztelő a felkérés, a feladat, köszönöm Sanyinak a bizalmat, és a DVTK a vezetőségnek, hogy ezt a lehetőséget biztosítja. Új helyzet ez számomra, bár korábban a Vecsésnél dolgoztam felnőtt csapat mellett, de a korosztályos válogatottak után ez most más. Eddig a tanítás alapjainak lerakásában segédkeztem, és a hivatástudat megmarad, de itt az eredmény a cél. Ez új helyzet, és azon leszek, hogy ebben segítségére legyek Sanyinak.

Önjelöltek is akadtak

Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója előbb sikerekben gazdagabb új évet kívánt, majd így nyilatkozott:

– Amikor eldőlt, hogy edzőváltásra kerül sor, – ahogy Szabó Tamás is elmondta – sok jelölt volt, és önjelöltek is akadtak. Viszont a vezetőség egyértelműen azt határozta meg, – mivel az elmúlt időszakban egy fiatalabb edzővel dolgoztunk és sajnos, ez nem vált be, – hogy vigyünk az öltözőbe egy kis rutint, olyan szakembert, aki a magasabb egójú játékosok képességeit a csapat érdekébe tudja állítani, a csapatot egységesíteni tudja. Az volt a cél, hogy olyan tapasztalattal rendelkező edzőt válasszunk, aki ezekkel a problémákkal már szembesült. Egervári Sándor már többször nyert bajnokságot, tudja, hogy kell a nehéz helyzeteket megoldani, bízom benne, hogy sikerül majd a felfelé vezető úton elindítania a csapatot. Mert mindannyian hiszünk abban, hogy ez a keret többre hivatott.


">

">Egervàri Sándor sajtótájékoztatója Diósgyőrben.

Szerző: Észak-Magyarország, 2016. január 4.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!