Sport

2016.01.19. 08:29

Az égi pálya után a földön folytatják

Miskolc, Diósgyőr - Megérkezett a törökországi edzőtáborba a DVTK NB I-es labda­rúgócsapata.

Miskolc, Diósgyőr - Megérkezett a törökországi edzőtáborba a DVTK NB I-es labda­rúgócsapata.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Diósgyőri VTK együttese valamivel több mint egy nappal a Miskolcról való indulása után hétfőn este megérkezett a törökországi Belekbe, ahol január 27-ig edzőtáborozáson vesz részt.

A piros-fehérek 23 játékossal keltek útra még vasárnap este Diósgyőrből, és a fővárosban szálltak meg, hogy hétfőn ne kelljen korán kelni, és hogy az időjárás se szólhasson közbe, hogy időben kiérjenek a repülőtérre, és elérjék azt az új járatot, amire átfoglalták a jegyeket, miután az eredetileg az utaztatásukra kinézett gépről kiderült, hogy nem indul el.

A másik járattal ettől jóval kisebb gond akadt, a felszállásnál pár percet késett. De Isztambulba időben megérkezett a csapat, ahol 0 Celsius-fok és hófúvás fogadta a különítményt. Innen párórás várakozás után az Antalyába induló gépre szálltak fel, majd az újabb landolást követően már csak egy buszutat kellett megtenni, hogy a szálláshelyükre érjenek a labdarúgók.

A programról

A tervek szerint a mai napon már két edzést tart a csapatnak Egervári Sándor vezetőedző, akinek ezen a héten kétszer lesz alkalma arra, hogy meccs közben tesztelje a játékosokat, annak érdekében, hogy a február 13-i tavaszi bajnoki rajtra megtalálja a legjobb felállást, csapatot.

A piros-fehérek szerdán 14.30-tól az azeri első osztály első helyezett csapata, a Qarabag FK együttese ellen lépnek pályára, míg három nappal később, vagyis szombaton, reggel 9.30-tól az osztrák élvonalban az 5. helyen álló Admira Wacker lesz az ellenfelük.

A DVTK utazó keretének tagja Elek Ákos is, annak ellenére, hogy papíron még a kínai Changchun Yatai játékosa. A válogatott középpályás az ázsiai klub engedélyével tartott a Diósgyőrrel Törökországba, és szombaton este még úgy tűnt, vasárnapra már a teljes értékű tagja lehet a DVTK-nak, mert a kínai klub átküldte a játékos klubváltásához szükséges dokumentumokat.

Csakhogy amit elküldtek a DVTK-hoz, arról az alaposabb átnézés után kiderült, nem tökéletes, így a klub visszajelzett a Changchun Yatainak, és kérték, hogy a helyes változatot juttassák el.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!