Sport

2015.12.23. 12:22

NHL - Doan 14 másodperc alatt két gólt szerzett

Budapest/Glendale - Az Arizona Coyotes hazai környezetben, Shane Doan kiváló játékának köszönhetően 3-2-re legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján.

Budapest/Glendale - Az Arizona Coyotes hazai környezetben, Shane Doan kiváló játékának köszönhetően 3-2-re legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján.

Az NHL honlapjának beszámolója szerint a 39 éves játékos az első harmadban 14 másodpercen belül két gólt szerzett, majd a zárófelvonásban győzelmet érő gólpasszt adott. Az NHL-rekordot e tekintetben Doan korábbi csapattársa, Deron Quint, a Winnipeg Jets védője tartja, aki 1995. december 15-én az Edmonton Oilers ellen 4(!) másodpercen belül duplázott.

A Calgary Flames klubcsúcsot állított be azzal, hogy sorozatban tizedik hazai mérkőzésén diadalmaskodott. A kanadai együttes - amely ezúttal a Winnipeg Jetset győzte le - 2006. november 7. és december 12. között volt képes ilyen sorozatra. A Calgary következő kilenc mérkőzéséből nyolcszor fog hazai jégen játszani.

A Florida Panthers szétlövésben győzte le az Ottawa Senators együttesét, ezzel sorozatban ötödször nyert. A vendégek kapusa, Craig Anderson mindent megtett csapatáért, ugyanis 40 lövésből 39-et hárított, igaz, a győzelem így sem jött össze.

Első mérkőzését játszotta a Dallas Stars színeiben korábbi klubja, a címvédő Chicago Blackhawks ellen Patrick Sharp. A 33 éves támadó - aki három bajnoki címet nyert a Blackhawksszal - góllal és gólpasszal segítette immáron a texasi alakulatot, amelynek kapujában egy szintén korábbi Blackhawks-játékos, a 2010-ben Stanley Kupa-győztes Antti Niemi mutatott be hibátlan teljesítményt. A 4-0-s dallasi sikerrel zárult találkozón egy harmadik korábbi chicagói, Johnny Oduya - aki két bajnoki cím részese volt a szeles városban - gólpasszt adott.

Eredmények:

Boston Bruins-St. Louis Blues 0-2

New York Rangers-Anaheim Ducks 3-2 - hosszabbítás után

Detroit Red Wings-New Jersey Devils 3-4

Tampa Bay Lightning-Vancouver Canucks 1-2

Florida Panthers-Ottawa Senators 2-1 - szétlövés után

Minnesota Wild-Montreal Canadiens 2-1

Dallas Starts-Chicago Blackhawks 4-0

Calgary Flames-Winnipeg Jets 4-1

Arizona Coyotes-Toronto Maple Leafs 3-2

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 3-5

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!